Създадено за ГелоРивойс

Помощ, нямам глас!

жена
Снимка: Istock

Точно отбелязахме с фанфари оттеглянето на сезона на грипните епидемии и бавно, но славно в животът ни се настани сезонът на... пресипналите гърла, падналите гласове и сухотата в гърлото. Не, няма майтап – колкото по-топло става, толкова повече студени напитки пием, стоим на течение и под включени климатици. Говоренето на висок глас и вдишването на цигарен дим също водят до проблеми с гърлото и гласа. И колкото и да ни е приятно да сме в компания, в която пием, смеем се и си изкарваме чудесно, често на следващата сутрин се чудим къде ни е изчезнал гласът и какво да направим, за да го върнем обратно там, където му е мястото.

За да избегнете подобни неприятни сутрини, в които не можете да си кажете името, ето няколко бързи предложения за „оправяне“ на положението.

Домашен мед и масло

Звучи като рецепта за сладкиш, но всъщност е рецепта за изглаждане на дращещо гърло. Колкото и бабешка да е тя, тази рецепта наистина работи. Маслото прави точно онова, което се очаква от него – да смаже гърлото и да намали болката. Медът (говорим за истински, домашен мед) пък има свойството да омекотява тъканите и да образува филм върху гърлото, така че да не изпитвате болка при всяка изречена дума. Тази рецепта е особено ефективна вечер, преди лягане, за да си нямате проблеми с дразнене и дращене на гърлото през нощта. Една малка бучка масло и/или лъжичка мед ще се отразят чудесно на на гърлото и ще ви облекчат. Не пийте вода след това, за да не ги отмиете бързо.

мед
Снимка: Thinkstock

Мед с джинджифил и лимон

Това си е класически метод за справяне с болки в гърлото и има общо имуноукрепващо действие. Трябва ви корен от джинджифил, около 300 грама истински мед и два лимона. Лимоните и обеленият джинджифил се смилат в блендер, и се смесват с меда, като се бъркат до пълно сливане на смесите. След това сместа се оставя в хладилник за около 12 часа и се консумира по 1 лъжичка на ден, за предпочитане сутрин. В по-тежки случаи на неразположение и болки в гърлото – може и по 2-3 лъжички.

Таблетки за гърло ГелоРивойс

Иновативните таблетки, съдържащи ксантан, карбомер и хуалуронова киселина, позволяват на пресъхналото и пресипнало гърло да се възстанови и овлажни бързо.,Съставките, които се съдържат в ГелоРивойс образуват така нар. хидро-депо комплекс. Този комплекс прилепва добре по лигавицата на устата и гърлото, където формира предпазващ слой върху раздразнените участъци. Поради своето специално съдържание на минерали и лек ефервесцентен ефект, таблетките за смучене стимулират отделянето на слюнка. Това е много важно за осигуряване на доброто разпределение на хидрогелния комплекс и също така естествено овлажнява лигавицата. ГелоРивойс са таблетки, подходящи за множество състояния– като пресипване заради дълго говорене ( при учители, работещи в кол-центрове, радио и тв водещи, певци и др.), поленова алергия, нарушено носно дишане при настинка или отрицателни въздействия породени от цигарен дим, сух въздух, климатични системи и употреба на студени напитки/храни. ГелоРивойс таблетки имат приятен черешов вкус и могат да бъдат използвани дори и по няколко пъти на ден по 1 таблетка, през 2-3 часа. Подходящи са и за деца над 6-годишна възраст.

Снимка:

Посещение при лекар

Последно в списъка, но не и по важност – посещението при УНГ специалист. Ако състоянието ви не се подобри за няколко дни или дори напротив – стане по-тежко, веднага потърсете лекарска помощ. Може да става дума за по-сериозно увреждане или инфекция, която да има нужда от специално третиране. Не се оставяйте да страдате прекалено дълго, защото всички знаем, че болките в гърлото са изключително неприятни, а когато са придружени и от пресипване и загуба на гласа, качеството на живот спада драстично в рамките на няколко дни. Затова, ако болката продължи дълго или е много силна – обадете се на лекаря си. Може и да се окаже нещо незначително, но по-добре да е така, отколкото да рискувате някое усложнение.

А междувременно, всички, които нямат проблеми с гласа или вече са си ги решили, могат да отидат във Facebook страницата на невероятното шоу на Нова Телевизия „Като две капки вода“, и да участват в играта на ГелоРивойс за няколко супер награди, за които със сигурност ще им трябва здраво гърло!

Вероятно ще се поблазните от голямата награда - 2 билета за концерта на Лени Кравиц в София, който ще се проведе на 4 май в зала Арена Армеец, но и 3-те по-малки награди не са за изпускане - 3 х 2 билета за Световната купа по художествена гимнастика за деня на финалите, на 14 април, в зала Арена Армеец в София.

Всичко за играта ще научите в страницата на шоуто във Facebook – стискаме ви палци и ви пожелаваме успех (и здраво гърло!).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти