По-здрави сте, отколкото си мислите Част 1

По-здрави сте, отколкото си мислите
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Тялото ни се грижи само за нашето здраве и богатство на антитела, но ако искате да ограничите манипулациите на фармацевтичните компании, които печелят от вашата хипохондрия, имайте предвид, че сте по-здрави отколкото си мислите. Само ако правите ето тези дребни неща.

Смейте се от сърце Ако не плащате данък на суеверието, че който много се смее после много плаче, рисковете да се разболеете от някоя болест тип Алцхаймер драстично намаляват. Смехът освобождава напрежението от мозъчните нервотрансмитери и хормони, което преведено на човешки език означава, че поддържа мозъка в добра форма. Имайте предвид обаче, че кикотенето от напушване с трева може да ви докара преждевременен Алцхаймер или нещо такова.

Плачете от време на време
Едни от най-здравите и стабилни психически жени са най-големите ревли, когато се опре до гледане на сантиментален романтичен филм. Дори животът да не ви предлага поводи да си поплачете, намерете си филми, с които да отпушвате слъзните канали от време на време. Сълзите съдържат антитела и бактерия-унищожител на вредните наноси в очните дъна. Намалят очното напрежение и буквално "измиват очите ни".

Къпете се със силна струя всеки ден
Не се оправдавайте, че нямате джакузи. Същият здравословен ефект можете да постигнете с ръчния душ, нагласен на най-силната струя. Това подобрява циркулацията на кръвта и нормализира сърдечния ритъм. Една от най-добрите профилактики срещу настинка и лек за бързо възстановяване след боледуване е 10 минути под силната струя на душа.

Мийте и разресвайте косата си
Без дори да подозираме, правим масаж на главата си, всеки път, когато си слагаме шампоан (отнася се и за плешиви мъже - омазненото теме е гадна работа). Насапунисването на главата стимулира растежа на косата и успокоява мускулното напрежение в скалпа. А разчесването на косата е най-доброто нещо, което можете да направите за хидратирането й, каквото и да ви разправят рекламите за шампоани.

Успивайте се от време на време
Никой не говори за излежаване. Става дума за онова успиване, при което скачате паникьосани и виждате, че преди 20 минути е трябвало да бъдете на много важна среща. Скачането от леглото и привеждането ви във форма за 5 минути се казва „активен стрес", който дава силен тласък на имунната система и повишава способността на организма да се бори с инфекциите.

Танцувайте
Спокойно можете да наречете танцуването "кардио-терапия". За 45 минути танцуване се изгарят между 250 и 500 калории с все мазнините, които ви докарват високо кръвно налягане и висок холестерол. Има и бонус - няма начин да не е забавно, което на езика на науката за хормоните, означава, че сте  произвели хормона серотонин. Той прогонва депресивните състояния и нормализира кръвното налягане.

Общувайте с непознати хора в интернет
Този текст е създаден преди ерата на Facebook, затова и първото изречение от него в оригиналния вариант беше: "Не се чувствайте като пълен идиот или самотен несретник, ако решите да си потърсите приятели "он-лайн". Е, сега вече си знаем, че ако преди интернет общуването беше анатемосано като симптом за алиенация, то сега "отчуждените" са онези, които не са в социалните мрежи.  Сърфирането из интересни сайтове, също е анти-депресант.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти