Новият хит в диетите: вода с бамбук

Новият хит в диетите: вода с бамбук
Снимка: Thinkstock

Зелена съставка, която се извлича от бамбуковите листа и се добавя във водата – това е най-новата тенденция в здравословния начин на живот.

Диетичното питие е Edna истинска сензация в Щатите, Канада и някои от европейските страни - хит сред всички активно спортуващи хора, които искат да поддържат перфектна форма. 

Според диетолозите напитката съдържа в себе си всички пренебрегвани досега хранителни качества на бамбуковите листа. Също така е чудесен елемент от менюто на балансираното хранене за намаляване на теглото.

Екстрактът от бамбук е помагал на азиатските племена в миналото да оцеляват в периоди без достатъчно провизии и вода.

Те са правели отвори в по-младите стебла и са пиели течността от вътрешността на бамбука, за да се спасят от дехидратация в моменти на глад и суша.

Екстрактът от бамбук е естествен антиоксидант, също така има антимикробно действие. В момента тепърва се провеждат изследвания, които да потвърдят множеството ползи от здравословната напитка, комбинация от бамбук и вода.

Бутилката с бледозеленикавата напитка се произвежда от канадска компания, а според проучвания, градовете, в които тя е най-любима на хората, са Ню Йорк и Торонто.

Тъй като засега напитката не се доставя в нашата страна, ето как можете да детоксикирате тялото си и сами - с бамбукова сол: в леко затоплена чаша вода добавете 1/2 чаена лъжичка бамбукова сол и няколко капки лимонов сок. Пийте тази полезна "отвара" сутрин преди закуска.

Прочети още:

Започнете деня с чаша вода и лимон

Започнете деня с вода с краставица

Най-ефективната лятна диета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти