Новата мания при диетите: Какво е Golo и как се спазва този режим?

Новата мания при диетите: Какво е Golo и как се спазва този режим?
Снимка: Weheartit

Постоянно сме заляти от какви ли не диети, режими и нови начини на хранене, които ни обещават вълшебни резултати, но има една нова диета, в която холивудските звезди се кълнат. Тя се нарича Golo и би трябвало да ви поддържа в отлична форма. Но какво означава всъщност тази Golo диета?

Това е един от вариантите на високо протеинова и ниско въглехидратна диета. Идеята й не е никак нова. На същия принцип са построени хранителните режими на Аткинс, Дюкан, Монтиняк – така се хранят тези, които във фитнеса наричаме „сухи“: с изразени мускули и малко мазнини. Именно с този начин на хранене отслабват и холивудските звезди.

Ядеш любимите си неща и отслабваш - чудото на 90-дневната диета

Същността на диетата е следната: ядат се повече протеини (добри наситени мастни киселини) и зеленчуци (източници на бавни въглехидрати и фибри). В същото време се ограничават или напълно се спират бързите въглехидрати, картофите, хляб и тестени изделия.

Снимка: Weheartit

Идеята е да консумирате храни с нисък гликемичен индекс, с помощта на които да конторлирате изработката на инсулин в кръвта – протеините помагат за изгарянето на мазнините и поддържат високи нива на енергия. Така се спасявате и от евентуалните резки смени на настроенията, които обикновено контролираме с шоколад.

В резултат на това хранене се понижава отделянето на инсулин в тялото, който помага за натрупването на мазнините. С помощта на тази диета наистина могат да се свалят бързо килограми: например до 10 килограма за 3-4 месеца.

Лунната диета: как да се пречистим и да загубим до 3 килограма на месец

Трябва да знаете обаче, че всяко временно ограничение в храненето (в конкретния случай  на въглехидрати) е причина за чести  амплитуди на теглото ви в бъдеще. Протеиновата диета имa и други минуси, така че тя не е препоръчителна за дълъг период. За ефективни резултати съществуват много доста по-меки алтерантиви.

Снимка: Weheartit

Излишъкът на протеини може да причини натоварване на бъбреците и да доведе до образуване на камъни. Недостигът на въглехидрати може да доведе до липса на енергия, слабост, световъртеж, главоболие.

Нетрадиционни методи за сваляне на килограми

Изключването на пълнозърнестите храни води до недостиг на витамини от групата B. Което от своя страна може да причини проблеми с косата, ноктите и кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти