Нека се вталим

Здравословен пример за подражание
Снимка: Thinkstock

Разтоварващите дни в хранителния режим за добър вариант за редуциране на килограмите и прочистване от токсините (особено след обилното похапване по празниците) за тези, които трудно успяват да спазват по-продължителни диети.

Най-общо казано можем да разделим разтоварващите дни на "засищащи" и "гладни".

"Засищащите" разтоварващи дни са подходящи за хората, които искат да отслабнат, но са против рязката промяна в храненето или още не са избрали подходяща програма. Ефектът за намаляване на теглото се постига лесно и чувството на глад не е мъчително. Това разтоварване може да се прави 2-3 пъти седмично, най-вече преди празници. Количеството на приеманите калории за един ден е между 700 и 1000. Много важно е да се пият течности (слаб чай, фреш или вода) - не по-малко от 2 л всеки ден, пише "Здраве.bg".

Вариант 1 - Месо с пресни зеленчуци
Месото (400 г) трябва да е добре сварено (телешко, говеждо, пуешко или пилешки гърди) без сол, като към него може да се добавят 800 г пресни зеленчуци без сол. Това количество се разпределя на 4-5 порции и се приема в зависимост от чувството за глад. Преди заспиване се изпива чаша айрян.

Вариант 2 - Морски продукти със задушени зеленчуци и гъби
Дневната порция се състои от 500 г морски продукти (сварени или запечени без сол) и 800 г задушени зеленчуци (зеле, патладжан, тиквички, зелен фасул, домати, чушки, гъби). За постигането на максимален ефект - от този списък трябва да се изберат 1-2 вида зеленчуци и 2-3 морски продукта. Пийте и повече вода!

Вариант 3 - Плодова салата
1-2,5 кг различни плодове под формата на салата се смесват с 300 мл кисело мляко – най-добре с масленост до 1%. Полученото количество се разделя на 4 порции. Преди сън се изпива и чаша айрян.

Вариант 4 - Плодове с извара
800 г ягоди, малини, череши и 400 г обезмаслена извара се приемат на равни порции през деня. Може да се пие кафе без захар, но не забравяйте за чая и водата, за да може изгарянето на мазнините да бъде максимално ефективно.

"Гладните дни" са наречени така само условно. През тях всъщност може да се яде много, но продуктът трябва да бъде само един. По този начин храносмилателната система си почива от всекидневното натоварване. Изброените варианти предполагат приемането на 500-900 калории дневно. Тези дни могат да се правят веднъж седмично, препоръчително след продължителни празници и обилни трапези. Приемането на чай и вода (1-2,5 л) е задължително.

Вариант 1 - Диня
Почистена от корите диня се разпределя на 5-6 порции. Колкото и да е сочен този плод, той не може да удовлетвори потребностите на организма от вода. Затова през този ден приемайте и минерална вода.

Вариант 2 - Ябълки
1,5 кг ябълки (сурови или печени). Печените могат да се приготвят и с извара, но без захар, а също и да се поръсят с канела.

Вариант 3 - Банани
През деня могат да се изядат 6-7 банана. И отново не забравяйте за водата!

Вариант 4 - Кисело-млечен продукт
Изберете си 1,5 л кисело-млечен продукт с не повече от 1,5% масленост и го приемайте на малки глътки през целия ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти