Нека не си губим времето дори в задръстванията

Нека не си губим времето дори в задръстванията
Снимка: Thinkstock

Задръстванията са злото, през което се налага да минаваме всеки ден по няколко пъти.
За много от шофьорите това е крайно мъчително, изморително и изнервящо.

Със сигурност, ако и на вас ви се случва да стоите безпомощно в автомобила си по средата на задръстване, ви е минавала през главата мисълта, че можеше по много по-добър начин да оползотворите времето си.

Джийни Карлстийд решила, че има и по-добър начин да прекарваш времето в колата, докато чакаш колоната от коли да се придвижи.

Тя дава няколко съвета как да намалите напрежението и да оползотворите времето си в задръстванията.

Като начало се замислете колко силно стискате волана. Сигурно дори не го усещате, но повечето пъти хващате волана здраво с две ръце и не го пускате.

Докато автомобилът не е в движение, тоест чакате да се освободи място, за да се изтеглите напред, може спокойно да отпуснете хватката и да раздвижите китките. В противен случай рискувате да натрупате напрежение в ставите, което бързо прераства в болка.

Свивайте и отпускайте юмруци, раздвижете свободно китки, разтъркайте пръсти или каквото друго упражнение ви дойде на ум, само не стискайте волана излишно.

Независимо дали се движите по тротоара като пешеходец или сте в автомобила си, важно е да не забравяте да стоите изправени.

Правилната стойка на гръбнака е от огромно значение освен за фигурата ни и намаляването на болките в кръста, но и за самочувствието ни.

Като стоим изправени, дишаме по-свободно, ще се чувстваме по-уверени в себе си и определено ще изглеждаме по-добре, отколкото когато сме свели напред рамене и сме се превили на две.

Най-важното от всички неща обаче е дишането!

То е в основата на всичко – на здравето, на спокойствието, на щастието ни дори.

 

В трафика е много лесно да се ядосате, затова не забравяйте да дишате дълбоко. Поемате спокойно въздух и спокойно го издишате.

Ако ви е трудно, то пробвайте да броите до 3 на ум. На 1 леко поемате дух, на 2 задълбочавате, на 3 вече сте изпълнили дробовете си и после в обратния ред леко издишате.

Трябва да се получи равномерно, плавно и синхронно дишане и издишане. Изпробвайте тази техника и няма да съжалявате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти