Не подценявайте сигналите на тялото си - как да познаем диабета?

Не подценявайте сигналите на тялото си - как да познаем диабета?
Снимка: netinfo

Диабетът е болестно състояние, което се характеризира с повишено ниво на глюкоза (кръвната захар) в организма, което пък се дължи на отслабена реакция на клетките към инсулина или недостатъчното му произвеждане в тялото.

Диабетът има множество разновидности, но най-често срещани са три вида:

- тип едно - неспособност на тялото да произвежда инсулин
- тип две - неспособност на клетките да реагират на инсулин, често съчетан с по-ниски нива на производство на хормона
- гестационен диабет - появяващ се по време на бременност.

По отношение на захарния диабет тип две начинът на живот и наследствената обремененост са от голямо значение и могат да повлияят на развитието на болестта.

Най-често това заболяване се среща при хора с наднормено тегло и над 30-годишна възраст, но не са рядкост и изключенията.

И тъй като навиците ви могат да рефлектират на здравословното ви състояние, е важно да следите за някои от следните синдроми, които може би алармират, че сте заплашени от диабет тип две.

Наднормено тегло
Ако вие или член на семейството ви е с наднормено тегло, е добре да си направите изследване за диабет. Не е задължително няколко килограма отгоре да означават, че имате проблем, но все пак превенцията е за предпочитане пред игнорирането на проблема

Често уриниране
При надхвърляне на бъбречния праг за глюкоза, кръвната захар започва да се отделя с урината, като по този начин увеличава значително количеството вода и предизвиква често и по-обилно уриниране.

Вижте всички останали начина, по които тялото ни алармира, в нашата галерия ТУК. >>> 

Снимка: Thinkstock

Никога не подценявайте сигналите, които дава тялото ви. Грижете се за здравето си и помнете, че превантивните прегледи са за предпочитане, пред пълното занемаряване на здравето и излагането на организма под заплаха от развитие на различни болести.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти