Най-добрият режим преди лягане, за да предотвратите ментално „прегаряне“

сън жена почивка безсъние
Снимка: iStock

Девет часът е и още не сте вечеряли, така че си поръчвате храна за вкъщи. Когато дойде, я изяждате машинално пред компютъра или телевизора. След това премисляте още 100 пъти случилото се през деня, лежите на дивана, разглеждате социалните мрежи.

След като най-накрая се пъхнете под завивките, отново хващате телефона си, за да изпратите няколко последни работни имейли или да пазарувате онлайн. След това се сещате, че не сте прибрали млякото в хладилника или започвате да търсите зарядното за телефона, ставате от леглото и се разсънвате. Когато най-накрая заспите, е доста след полунощ.

Звучи ви познато? Знаем, че искате да заспите по-бързо, но най-добрият начин да направите това е да отделите малко време за себе си и да установите някои навици във вашите часове на събуждане и сънуване.

Разбира се, понякога се нуждаете от почивна вечер, без да гоните графици, да се позабавлявате или просто да се отпуснете. Но това не означава, че не можете да се придържате към основната структура на ежедневието си.

Сега очертайте собствената си вечер. Да, има много променливи – капризен съпруг, плачещи деца, счупен климатик, чинии за миене, които могат да ви изнервят и да ви попречат да си легнете навреме. Но колкото повече се придържате към навиците си, когато тези фактори не ви влияят, толкова по-добре ще се чувствате.

Ето някои от най-добрите предложения за вечерните ви часове, с които ще се отдадете на пълноценна почивка и ще заспите по-бързо >>>

сън
Снимка: iStock

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти