10-те най-любими места на микробите

Микробите са навсякъде
Снимка: netinfo

Може би микробите ще са край нас, докато свят светува, но за наша радост само 1-2% от около 60-те хиляди микроорганизми, с които човек се сблъсква на всеки 24 часа, са потенциално опасни за нашето здраве. Но дори и този малък процент, не е безобиден, така че ви предлагаме да проследите на кои места, тяхната концентрация е най-силно съсредоточена.

* Пералнята - именно мръсните дрехи, което запълва нашата перална машина, съдържа над 100 млн. бактерии.

* Дезинфекцирайте ръцете си след шофиране, защото всеки един квадратен сантиметър от скоростния лост на колата е населяван от около 200 вредни микроорганизми.

* Под капака на автомобила се крият безброй микроскопични вредители заради съответния температурен и вентилационен режим.

* Телефонните апарати също са рекордьори по присъствие на микроби. Оказва се, че при 20% от клетъчните телефони има повече вредни бактерии в сравнение с кухненската мивка.

* Суетата също не е пощадена от микробите, а особено комфортно те се чувстват в дамската чанта. Това се дължи на факта, че много жени я оставят и носят на различни обществени места, където концентрацията на болестотворни микроорганизми е доста висока.

* Превозването на много пътници в колата, особено на деца, води до насищане на микроби из всички повърхности и най-вече по т.нар. детски столчета, откъдето микроорганизмите могат лесно да попаднат върху тялото на малчуганите.

* Бутоните от всякакъв вид. Те са по-трудни за почистване, като едни от най-мръсните си остават тези на компютърната ви клавиатура.

* Купето на автомобила - най-замърсеното място, разбира се, са изтривалките, върху които има над 200-250 микробни тела на един кв.см.

* Тоалетната в самолета - въпреки редовното им почистване самолетните тоалетни се използват от много хора за кратък период от време, поради което те са "идеално" място за пренасяне на вируси и бактерии.

* Кухненската дъска за рязане - върху нея много често се намират средно 200 пъти повече бактерии отколкото по седалката на тоалетната чиния.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти