Лекарствата срещу COVID-19 са спасили много животи

Илиан Манойлев
Снимка:

В света не спират тестовете на лекарства, които дават резултат в борбата с COVID-19. През юли т.г. директорът на Българската агенция по лекарствата Богдан Кирилов съобщи, че антипаразитното лекарство „Ивермектин“ дава резултати при лечението на болни от коронавирус в девет болници у нас.

Така коментира пред Kmeta.bg новините около медикаментите, които учените усъвършенстват в борбата с COVID -19, Илиан Манойлев, асистент в лаборатория „Експериментална имунология“ – БАН. Според Манойлев лекарството вероятно активира имунната система.

Лечението с лекарства на заразените с коронавируса е ефикасно и това ще го потвърдят докторите, защото медицината напредва и лекарствата стават все по-добри. Вече се знаят симптомите на заболяването, което е много важно, защото в противен случай не е ясно как трябва да протече лечението. Факт е, че лекарствата са спасили много  животи,  което означава че те вършат сериозна работа, допълни Манойлев.

Ученият подчерта, че целта на ваксината е различна - да не се разболеем изобщо. Но за да сме уверени в нейния ефект, трябва да знаем какви са страничните ефекти, които предизвиква, а за това е нужно време, допълни Манойлев.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти