Легенди за здравето

Ти мираж ли си или те има
Снимка: Getty/Guliver

Темите за митовете и легендите, с които сме свикнали да се заблуждаваме, се очертаха като любима част от статиите в нашия сайт, затова щом открием подобни текстове винаги  със задоволство ги споделяме с вас, за да развенчаем поредната порция заблуди.

Сега на ред са здравните митове, които господстват в общественото пространство.

Mит 1
Доста хора смятат, че ако са настинали, трябва да избягват млечните продукти, защото си въобразяват, че по този начин производството на мукус (бронхиален секрет) в организма ще се увеличи. Редица медицински изследвания, обаче, отдавна обориха наличието на такава взаимовръзка.

Мит 2
Пукането на ставите (но извършено от вас) може да ви причини артрит. Спокойно, това няма как да се случи, колкото и продължително да практикувате това занимание.

Мит 3
Замразените зеленчуци са полезни колкото пресните. Няма такъв филм. Съхраняването им на минусови температури за по-дълъг период унищожава повечето ценни съставки в тях.

Мит 4
Ако изпуснете храна на пода и тя престои по-малко от пет секунди, значи няма да се полепят никакви бактерии върху повърхността й. Щом даден продукт падне на земята, неминуемо по него ще "накацат" някакъв брой микроорганизми, показват данните от редица медицински анализи.

Мит 5
Кърменето ви предпазва от забременяване. В първите седмици това наистина е така, но след като мине определен период защитата на организма отслабва и не бива да разчитате, че ще бъдете на сигурно през целия кърмачески период.

Мит 6
Подрастващите, които ядат сладки изделия са хиперактивни. Оказва се, че няма връзка между количеството на приетата захар и необуздания детски характер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти