Колко дни в годината се чувстваме наистина здрави

Какво се случва с мен
Снимка: Thinkstock

Ново международно проучване, цитирано от английския сайт "Dailymail.co.uk", разкрива, че повечето британци се чувстват напълно здрави едва 61 дни в годината.

През останалото време мъжете и жените масово страдат от грипни, простудни заболявания и различни телесни болки, показват данните.

В изследването са участвали 2000 души, като болшинството споделили, че годишно настинките и вирусните инфекции ги спохождат поне четири пъти, а ушните възпаления – два пъти.

Учените допълват, че повечето здравословни неблагоразположения се дължат на лошия сън, слабата двигателна активност и прекаляването с калоричната храна и алкохола.

Допитването показва, че всеки четвърти страда от постоянно главоболие и болки в гърба, а десет на сто се оплакват от стари болежки, които не отшумяват години наред.

Най-зле през седмицата се чувстваме в понеделник преди обяд, а най-тонизирани – отново по обедно време, но в съботния ден.

Една четвърт от анкетираните пък негодуват, че непрестанно нещо ги боли, но експертите отново предупреждават, че тези сигнали (колкото и незначителни да изглеждат) не бива да бъдат подминавани, а да се търси лекарска помощ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти