Кой е витаминът, от който отслабваме и къде да го открием?

Кой е витаминът, от който отслабваме и къде да го открием?
Снимка: Weheartit

Още от малки всички знаем, че витамините са много важни за нашето здраве и трябва да си ги набавяме, за да функционира тялото ни. Но има един витамин, който е страшно важен за организма ни и има десетки полезни свойства и едно доста изненадващо.

Запознайте се с витамин B12, със сигурност сте чували за него, но малко хора знаят, че благодарение на него може да се отслабва.

Спомага поддържането на нормални енергийни нива, стимулира здравословната неврологична дейност, поддържа нормални нива на хомоцистеина за здравословна сърдечна функция, облекчава пристъпите на стрес и безсъние, поддържа здравословните растеж и възстановяване на клетките, стимулира нормалната имунна функция и поддържа нормалния метаболизъм на въглехидратите и мазнините.

Тялото ви разчита на ефикасното преобразуване на въглехидратите в глюкоза, която е източникът на енергия за тялото – точно както колата ви се нуждае от бензин, за да се движи безпроблемно. Витамин B12 играе основна роля в това преобразуване в тялото. По същия начин, B12 позволява на тялото ви да превръща мастните киселини в енергия.

Ето защо приемането на витамин B12 може да доведе до отслабване, тъй като той действа пряко на обмяната на веществата и вашия метаболизъм.

Този витамин ни е необходим за правилното храносмилане, усвояване на храната, метаболизма на въглехидратите и мазнините. С правилното хранене и неговия прием, ще се чувстваме по-здрави, енергични и във форма.

Храните, богати на този витамин, са сардини, миди, стриди, агнешно и пуешко месо, дробчета, млечни продукти като твърдо сирене и кисело мляко, яйца, заешко месо, сьомга, говеждо месо и пилешко месо.

Прочетете още:

Кои са най-подходящите за есента зеленчуци

Защо се нуждаем от чудодейния витамин К и къде да го намерим

(Не)истини за витамин С

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти