Кои съставки ни хидратират не по-лошо от водата

Доматите са с високо съдържание на вода
Снимка: Thinkstock

Докато повечето проучвания обявяват напитките, съдържащи кофеин, за обезводняващи най-нови изследвания показват точно обратното.

Според австралийски учени правилото с пиенето на осем чаши вода съвсем спокойно може да бъде нарушено, ако си набавяме течности и по други канали.

Много ефикасни в случая се оказват чаят и кафето, наред с консумацията на плодове, зеленчуци и приема им в течно състояние под формата на фрешове.

"Ако изядете няколко стръка маруля например, ще вкарате около една чаша живителна течност в тялото си, защото 97% от съдържанието на този зеленчук се пада на водата", споделя д-р Сперо Циндос, един от медиците, изготвили експеримента.

Той допълва, че преди 30 години никой не се е разхождал навсякъде с бутилка вода в ръка, а сега всеки носи тези пластмасови шишета като моден аксесоар.

Д-р Циндос развенчава и теорията, че големите количества вода ни помагат да отслабнем.

"Хидратацията на организма е жизненоважен процес, но пиенето на осем чаши вода на ден е пресилено. По-добре консумирайте храни, които са богати на водни запаси като краставици, домати, диня и боровинки", завършва д-р Циндос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти