Кои са богатите на желязо храни

Кои са богатите на желязо храни
Снимка: netinfo

Нивото на желязо в организма е от особено значение за превенцията на заболяването анемия.

Може да приемате желязо чрез специални таблетка и хранителни добавки или чрез храна – възможно най-добрият начин за поемане на всякакъв вид витамини и минерали.

Ето някои от основните храни, които имат голямо съдържание на желязо.

Спанак
Всички знаем още от малки деца, че спанакът е полезен и ще ни направи силни и здрави, благодарение на анимационните филмчета за Попай Моряка. В момента е сезонът на този зеленчук, а ние вече сме писали колко полезен е той. Консумирайте го редовно в салати, без да се притеснявате, че има опасност да "предозирате“ с него.

Овес
Овесена каша с горски плодове е чудесна закуска, която ще ви засити и ще ви даде енергия за целия ден. Овесът е богат на желязо, а освен това може да помогне на кърмещите жени да имат повече и по-качествена кърма.

Кленов сироп
По-слабо разпространен и познат по нашие географски ширини, но все пак изключително полезен и вкусен. Може да го добавите към овесената си каша или да овкусите палачинки с него.

Сладки картофи
Вкусни, засищащи и полезни – какво повече му трябва на човек! Може да ги консумирате печени или варени, добавете сирене и домат и ще получите вкусно и здравословно блюдо.

Сушени кайсии
Заменете шоколада, вафлите и сладоледа, които може би хапвате за десерт, със сушени кайсии и няма да се притеснявате, че не поемате достатъчно богата на желязо храна. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти