Какво лекува хипнозата

Ти не си котка, ти си геврек
Снимка: Thinkstock

Американски психолози и психиатри са установили, че клиничната хипноза може да редуцира до 80% нивото на топлите вълни, появяващи се при настъпване на менопауза.

Освен това се оказало, че хипнозата, направена под професионално лекарско наблюдение, намалявала и нивата на безпокойство и депресивни състояния, които често съпътстват периода на менопаузата.

В изследването са участвали близо 200 жени, като всички те са били подложени на 5-седмичен курс, през който регулярно са се подлагали на хипноза.

"За първи път провеждаме подобни тестове, но резултатите красноречиво говорят, че тялото се повлиява успешно от методите на хипнозата, съдейки по здравословните подобрения, настъпили в организма на тези дами", споделя Гари Елкинс, професор по психология и един от експертите, изготвили проучването.

Той допълва, че след три месеца подлагане на подобна терапия с методите на клиничната хипноза, горещите вълни и стресът се редуцирали с 80%, а при много от представителките на нежния пол те дори напълно изчезнали като симптоми.

Междувременно бе оборено друго изследване, в което се споменаваше, че приемът на соеви продукти може да ограничи появата на топли вълни по време на менопауза.

За целта са били анализирани над 1600 жени, увеличили консумацията на соя в дневното си меню, след което обаче се оказало, че това изобщо не влияе върху понижаването на горещите вълни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти