Как да си направиш кето пица: ръководство за начинаещи

жена жени пица дневен
Снимка: iStock

Стремежът към здравословен начин на живот и нормално тегло е в основата на хиляди диетични режими, които непрекъснато се модернизират и изменят. Всеки от тях носи редица ползи, които го отличават от останалите. В последните години обаче един от тях добива особена популярност и е известен като кето диета.

Това е хранителен режим, който акцентира върху намаляването на въглехидратите и увеличаване на високомазнинните храни. Идеята е, че при минимална консумация на въглехидрати, организмът бързо ще изчерпва енергийния си запас и ще започне да черпи от мазнините и протеините.

► Най-здравословната диета: кетогенният хранителен режим

Кето диетата бързо добива популярност, като днес съществуват специализирани рецепти за различни вкусни ястия, направени по възможно най-здравословния начин. В това число влиза и пицата, която се пречупва през призмата на кето почитателите и вече може да се разглежда като напълно здравословно ястие.

Съществуват различни вариации на кето пица, от които можете да изберете такава, която отговаря на вашите предпочитания.

5 звезди, които се подложиха на кето диета и са повече от доволни

Класическата рецепта от Gotvach.bg включва следните продукти за подготовката на кето блат за пица:

🍕 1/2 ч.л. чесън на прах;

🍕 4 с.л. бадемово брашно;

🍕 1 яйце;

🍕 щипка сол;

🍕 1/2 ч.ч. бадемово мляко;

🍕 2 ч.ч. настъргана моцарела;

🍕 прясно смлян черен пипер.

Когато разбъркате продуктите добре, можете да изсипете сместа в тава за пица или друга подходяща в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изпечете за около 10-15 минути, след което можете да преминете към гарнитурата. За нея можете да използвате своето въображение. Можете да гарнирате приготвената кето пица със следните продукти:

🍕 Домати;

🍕 Червен лук;

🍕 Сирене чедър;

🍕 Салам;

🍕 Шунка или друго по избор.

🍕 По желание добавете пеперони или маслини.

Намажете с гарнитурата готовия блат, след което можете да поставите пицата обратно във фурната за около още 10 минути. При сервиране овкусете с риган, босилек, зехтин и по желание черен пипер.

Някои продукти от рецептата за кето пица могат да бъдат заместени. Сиренето може да бъде козе, може да се комбинират и няколко вида сирена. Вместо доматен сос за гарниране е възможно да се използват сос алфредо, песто или други видове.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти