Как цветът на косата, очите и кожата влияе на характера

Брюнетките имат най-устойчива психика
Снимка: Thinkstock

Цветът на косата, очите и кожата има отношение към склонността ни към различни заболявания, сочи изследване.

Хората с тъмна коса са психически по-издръжливи, а хората със светла по-често обичат да капризничат. В зависимост от цвета на косата може предварително да се предскаже дори към какви заболявания е склонен даден човек, показват резултатите от проучване на шведски учени.

Редица техни експерименти разкриват, че нервната система на хората с тъмен цвят на косата не е толкова ранима. Те са по-устойчиви и психически, и физически в сравнение с хората със светла коса, пише "Здраве.bg".

Учените твърдят също, че са открили и зависимост между цвета на косата и предразположеността към определени заболявания. Хората с рижава коса са застрашени в по-голяма степен от рак на кожата. Луничките, които украсяват повечето рижави хора, са своеобразна защита, която предпазва най-важните участъци на организма им от светлинното въздействие.

Генът, отговарящ за светлия цвят на косата, е много древен – той е наследен от неандерталците. Но това не говори за дълголетие на блондините, а напротив – за тяхната уязвимост – не трябва да се забравя, че неандерталците са измрели като не са успели да се приспособят към природните катаклизми през онези времена.

Дамите с кестенява коса са по-склонни към "женски" болести, те често страдат и от главоболие. Естествените брюнети и брюнетки пък страдат повече от болести на пикочната система. За тях са характерни и внезапните случаи на инфаркт на нервна почва.

Хората с дълга коса са по-спокойни, по-консервативни и ценят душевното спокойствие. А тези, които често променят прическата си, се намират в постоянно търсене на самите себе си, заявяват изследователите, цитирани от "Би Би Си".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти