Експертите съветват: не работете от леглото, вредно е за здравето

жена отслабване легло закуска
Снимка: Thinkstock

Неспокоен сън, неправилна стойка и намалена продуктивност - това са само част от негативните симптоми, за които предупреждават от Дейли Мейл.

Във връзка с разпространението на коронавируса здравните власти силно насърчават дистанционната работа от вкъщи. Ние знаем от личен опит, че е много изкушаващо да започнем деня със закуска в леглото и изпълняване на задачите в хоризонтално положение. Това обаче няма да се отрази никак добре на здравето ни.

6 симптома, че боледуваме леко от коронавирус

Експертите съветват да резервираме леглото си само и единствено за сън и да не го превръщаме в импровизиран домашен офис.

Мозъкът ни трябва да асоциира спалнята само със спокойствие, почивка и интимност. Така, когато влизаме в това помещение, ще правим подсъзнателно преминаване от "работен режим" в "режим на релаксация" и обратно. Нещо повече, тази практика ще увеличи продуктивността ни и ще ни помогне да се концентрираме по-лесно. Аналогично може сами да заключите защо стоенето по пижама цял ден също не е препоръчително.

5-те навика, които вредят на пълноценния сън

Уверете се, че в стаята, в която работите, влиза колкото се може повече слънчева светлина. Тя събужда биологичния ни часовник и ни изпълва с енергия.

Ако не живеете в многостаен апартамент или къща, все пак има начин да приложите тези съвети. След събуждане поставете върху леглото си друго голямо покривало и добавете няколко декоративни възглавници, с което да преобразите обстановката. Това психологически ще ви подготви да преминете в "режим на работа", за който споменахме в горните редове.

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти