Докога е безопасно да похапваме от великденските яйца?

яйца Великден
Снимка: iStock

Радваме се на шарените яйца по Великден, но замисляли ли сте се колко дни след празника е добре да приключим с яденето им?

Знаем, че суровите яйца не бива да стоят дълго извън хладилника, защото бързо губят свойствата си. Какво обаче да правим със сварените яйца?

Повечето хора искат шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Това обаче не е препоръчително, ако смятате да ги ядете, съветват от Darik News.

Ако искате да си спестите стомашно разстройство, дръжте великденските яйца в хладилника. Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица.

Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа.

Ако искате да изразходите по-бързо яйцата, вариант е да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, стрък зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер, самардала (ако имате от вълшебната старозагорска подправка) и хапвайте с удоволствие.

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 варени яйца на ден?

Съществува изобилие от вариации на яйчени салати, така че имате широко поле за изява.

Вижте тук 3 вкусни и интересни рецепти, с които да оползотворите останалите яйца от Великден >>>

В едно кокоше яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на нов организъм, отбелязват още от Darik News. Яйцето се смята за пълноценен източник на протеин, тоест съдържа всички необходими аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира само.

Свареното кокоше яйце съдържа около 12 г протеин и значителни количества от витамините А, D, и Е. А относно отричания доскоро жълтък, до момента няма обосновани научни изследвания, доказващи, че нивата на холестерол в яйцата са нездравословни.

Старите легенди за великденските яйца

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти