Хранене според кръвната група (Видео)

Хранене според кръвната група (Видео)
Снимка: Thinkstock

Често в теорията за диетите се говори, че ако спазваме определен хранителен режим, отговарящ на кръвната ни група, можем да повлияем положително на теглото си, да отслабнем, да живеем по-здравословно.

Всъщност диетите според кръвната група са мит, споделят от видео поредицата "Muscle Damage" във Vbox7.com. Няма проблем този метод на хранене да се спазва от хората, но той няма да даде резултат при опит да постигнем каквато и да е промяна във фигурата си. Все още няма доказателства, че кръвната група реално има значение при изготвянето на хранителния ни режим, споделят още от поредицата.

Те разказват, че единственото важно нещо за нашето здравословно отслабване е калорийният дефицит (припомнете си за него ТУК) и адекватната спортна тренировка.

Още един любопитен факт относно кръвните групи: Възможно е хора от една и съща кръвна група, които консумират овесени ядки, да наблюдават в тялото си два коренно различни начина, по които им се отразява тази храна - на едни овесените ядки могат да подействат разхлабващо, на други - нормално, на трети - запичащо. И всички те да са представители на една и съща група кръв.

Eто и още няколко неща, които е добре да знаем, ако спазваме определен хранителен режим:

- При нито една диета не бива да изключваме нито въглехидратите, нито протеините, нито мазнините. Те трябва да бъдат балансирани. В този ред на мисли, диети, изключващи изцяло някой от тези компоненти, са вредни за нашето здраве.

- За това как дадена храна влияе върху организма ни най-важни в случая са храносмилателните ензими. Когато тялото не може да произведе достатъчно храносмилателни ензими, за да обработи храната, която сме консумирали, започваме да усещаме онова чувство на подутост на стомаха. Затова нека се храним с удоволствие и мярка и да наблягаме на по-леки  и непреработени изкуствено храни, особено през лятото.

Какво още е важно да знаем за здравословното, балансирано и полезно за отслабването ни хранене, можем да видим в следващото видео:

Виж още:

"Тайната" на стегнатия корем (Видео)

Знаем, че трябва да се пие вода, но защо...

Какво е гликемичен индекс и има ли той значение при диета?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти