"Тайната" на стегнатия корем (Видео)

"Тайната" на стегнатия корем (Видео)
Снимка: Thinkstock

Плосък, стегнат и релефен корем... Това е Edna oт Топ 5 на мечтите на жените по света.

Но често постигането на ефективен резултат се оказва доста по-трудна задача за осъществяване - дори и след стотици коремни преси.

Истината е, че за да имаме секси коремче, трябва да знаем и следваме няколко съвсем прости правила. Правила, които обаче са доста по-различни от популярните митове, които сме свикнали да чуваме за тренировките на корема.

Ето и кои са те накратко:

• Упоритото правене на коремни преси няма да ни осигури стегнат корем - те ще се отразят на коремната мускулатура, но мазнините над тях ще си бъдат отново там. Термоколаните и хранителните добавки от типа "фетбърнъри" също не биха имали особено голям ефект за постигането на тази цел.

• За да "изгорим" именно тези коварни мазнини в областта на корема, трябва да преминем в режим на калориен дефицит (да приемаме по-малко калории отколкото изразходваме) и да правим повече кардио тренировки. Какво имаме предвид? Диетата, която спазваме, е добре да бъде с по-високо съдържание на протеини и ограничено съдържание на въглехидрати. Също така не бива да пропускаме кардио сесиите - тичане, аеробика, каланетика, спининг. Те трябва да бъдат най-малко 3 седмично и да продължават не по-малко от 40 минути всяка.

• Все пак не бива да пренебрегваме упражненията за корем (идеи за тях можете да откриете в рубриката ни "Във форма") - добре е да ги правим 2 пъти седмично: един ден с повече повторения и без тежести, и една с по-малко повторения и тежест за максимален ефект.

Ако спазваме такъв тренировъчен и хранителен режим и сме мотивирани и постоянни, резултатите върху най-проблемната зона по телата на жените ще бъдат налице още след 10 дни.

Какво още е необходимо да правим или да не правим, разказват "Muscle Damage" в техния официален канал във Vbox7:

Упражнения за корем можете да откриете в нашето специално приложение "Във форма" - ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти