Дебеличките италианци

Дебеличките италианци
Снимка: Thinkstock

Средиземноморската диета се слави като един от най-добрите хранителни режими, който помага да се редуцира теглото и в същото време да се поддържа добро здравословно състояние на организма.

Италианците се славеха като една от нациите, които спазват дори без да искат средиземноморската диета, поради географското си разположение и спецификите на традиционната кухня.

Според последните проучвания обаче, едва половината от хората на ботуша се придържат към здравословния хранителен режим.

Изследването е публикувано във в. "Индипендънт".

Традиционната италианска кухня, богата на риба, зеленчуци, плодове и зехтин, се смята, че намалява риска от сериозни заболявания като сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.

И все пак повече от 50 на сто от италианците вече са избрали да похапват блюда богати на червено месо и преработени храни с високо съдържание на мазнини и захар.

Проучването на изследователи в Университета на Рим показа, че промяната е най-силно изразена при по-младите италианци. Сред хората на възраст между 15 и 24 г., по-малко от една трета се придържат към средиземноморска диета, според проучването, публикувано в списание „Eating and Weight Disorders”.

Антонино Де Лоренцо, професор по хранене в университета, обясни, че италианската традиционна кухня се откъсва от корените си и днес е много по-различна, отколкото преди 50 години. „Тук е почти толкова зле, колкото в САЩ”, каза той пред италианския вестник "Република”.

Предишни доклади вече предупредиха, че нездравословната храна подхранва епидемията със затлъстяването сред младите италианци.

Италия вече има по-висок дял на деца с наднормено тегло, отколкото навсякъде другаде в континенталната част на Европа, с повече от една трета (36%) от италианските деца с наднормено тегло или затлъстяване на 8-годишна възраст.

Изследванията показват, че продължителността на живота намалява с 6 или 7 години при хора с проблеми с килограмите

Прочетете още:

Когато натрупаме килограми по празниците

10 ясни знака, че сме дехидратирани

Храните, които стават вредни след претопляне

Какво ви очаква, ако спрете да ядете захар

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти