Да сготвим вечеря за 10 минути

Това вече няма да се налага в кухнята
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Представяте ли си как би изглеждал уред за готвене, който едновременно съчетава в себе си функциите варене, печене, задушаване, запичане и на пара? И ако вече в съзнанието ви изникват всевъзможни въображаеми асоциации, сега е моментът на изненадата - да, такъв уред съществува и е с големината на един съвсем обикновен фритюрник. Да, точно така!

Умният готвач, както "галено" наричат мултифункционалния готварски уред, е идеален за приготвяне на варива, супи и кексове. С него с лекота се приготвят традиционни за страната ни ястия, включващи пилешко и телешко месо, риба, картофи и ориз. Двата му модела - с 6 и с 10 режима на работа пък осигуряват в домакинството лесен, бърз и здравословен начин за приготвяне на храна.

Мултифункционалният уред гарантира максимално лесно готвене - съставките се поставят вътре, включва се подходящата програма и след това звуковият сигнал сам известява, че вечерята е готова. Той е подходящ за съвсем начинаещи в кухнята, тъй като разполага със специални сензори, които автоматично настройват температурата за приготвяне на храната.

Практичното и любопитното при уреда е, че необходимите за блюдото продукти могат да се заредят в него предварително, а самото сготвяне може да се осъществи, когато му бъде зададено чрез менюто. Това означава, че всяка Edna дама може да постави в мултикукъра месо или ориз преди да тръгне сутрин за работа и да го програмира така, че храната да започне да се обработва един час преди дамата да се върне от офиса. По този начин вечерята ще е готова точно навреме.

А след като ястието е готово, мултикукърът автоматично поддържа ястието топло до 12 часа след сготвянето му.

Удивителното е, че сготвянето на Edna здравословна вечеря за цялото семейство отнема между 10 и 20 минути.

Мултифункционалният уред за готвене е на японската марка Panasonic, а на българския пазар мултикукърът ще се предлага на цени от 249 лв. и 199 лв. - съответно за 10 и за 6 режима на готвене. Уредите ще се предлагат в търговската мрежа от месец май.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти