Да превърнем работното място в здравословна среда

Да превърнем работното място в здравословна среда
Снимка: netinfo

Няма как да не сте забелязали, че работното място крие редица опасности за фигурата ви.

Ако работите пред компютър, на първо място е застояването и обездвижването.

След това идва яденето. Бонбоните, сладките и чипсът сякаш дебнат от всеки ъгъл. В един момент осъзнавате, че на бюрото ви има вафли, чипс и каква ли още не храна, която е враг на добрата фигура и крепкото здраве.

Предлагаме ви няколко съвета как да избегнете това.

Като начало направете едно основно почистване на бюрото си. Освен всички излишни хвърчащи листчета и стари химикали, се освободете и от всякаква храна, която може да си е намерила място на бюрото ви.

Заредете се с плодове – те са идеален вариант, когато ви се хапва нещо сладко и вместо да посегнете към вафлите, да изядете една ябълка.

Другият вариант са ядките. Те заместват желанието да хапнете нещо солено и засищащо. Само трябва ядките да са сурови, а не печени.

Заложете на чая! Зелен чай, билков, плодов, няма значение, важното е да пиете по чаша всеки ден. Зеленият чай е истинско чудо в чаша, казвали сме ви го неведнъж.

Когато ви се прияде нещо, а обядът вече е минал, по-добре си направете една чаша чай с мед, вместо да посягате веднага към храната.

За по-смелите предлагаме и упражнения в офиса! Те са лесни, бързи и ефективни. Ако пък не ви се занимава с тях, то може просто да забравите за асансьора и да ползвате стълбите. Качването по стълби е едно истински полезно упражнение. Не забравяйте и да ставате от стола на всеки половин час и да се раздвижвате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти