Да подсилим имунитета

Да подсилим имунитета
Снимка: Thinkstock

Замърсяването на въздуха, нездравословната храна и твърде многото стрес оставят отпечатък върху здравето.

Експертите препоръчват следните храни за укрепване на имунитета.

В спанака се крие истинско витаминно съкровище. Той съдържа витамин А, В2, В6, С, К и D.

Освен това той е богат на антиоксиданти, фитонутриенти, протеини, омега-3 мастни киселини и калций.

За силен имунитет не е задължително да се приемат орехи всеки ден. За видим ефект са достатъчни и само няколко дни.

Орехите съдържат много витамини, омега-3 мастни киселини и други хранителни вещества, които са полезни за сърцето и мозъка, забавят развитието на болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

Фасулът съдържа лептин, който помага за намаляване на апетита. Той е богат на витамин В, калий, калций и фолиева киселина, които са полезни за мозъка и кожата.

Те помагат за намаляване на кръвното налягане и предпазват от инсулт.

Сьомгата е източник на протеини, витамин D, В-комплекс и омега-3 мастни киселини.

Снимка: Thinkstock

Предпазва от появата на рак, сърдечно-съдови проблеми, депресия и редица други заболявания.

Препоръчително е да се консумира поне веднъж седмично.

Освен че са вкусни, боровинките изобилстват с фитохимикали, които се използват за борба срещу различни заболявания.

Те са богати на флавоноиди и разтворими фибри, които се използват срещу рак, диабет, сърдечни заболявания, язва на стомаха, високо кръвно налягане.

Боровинките помагат и за намаляването на лошия холестерол.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво най-много се вълнувате през есента?