Чудодейните билки, които всеки може да отглежда у дома

Повече от 2500 години в целия свят се употребяват с лечебна цел над 80 000 растения. Хората продължават да използват билки, настойки и какви ли още не лекове от народната медицина.

Добрите билкари вярват, че лечебната сила на билките се крие във всичките им съставки. Повечето от тези растения се гледат лесно и не само са полезни, но и изглеждат красиво в саксии на балкона или двора.

Лайка

Изсушените цветчета от лайка са използвани като лекарство от векове - още в древните Египет, Гърция и Рим. Най-често се употребява под формата на чай и успешно спасява от възпаления, гадене, температура и нервни проблеми.

Ехинацея

Ехинацеята стимулира имунитета и е с доказано противовъзпалително действие. Растението и днес е широко разпространено в Северна Америка. Ограничава и възпаленията, проявяващи се с подуване и болки, както и зъбобол, заболявания на кожата и други състояния.

Лавандула

Лавандуловото масло се използва за лечение на кашлица и дихателни инфекциозни заболявания. Има силно изразени антисептични и противовъзпалителни свойства. Успешно успокоява нервите и е една от най-полезните билки, които може да гледате вкъщи.

Маточина

Сходна с ментата, маточината е много полезна билка, която помага срещу стрес, безсъние, лекува рани, херпес, ужилвания от насекоми. Тя се отглежда изключително лесно в двор. Няма нужда от никакви грижи и се разпространява като плевел.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти