Не бързайте със свалянето на килограми

Бързата работа - срам за майстора
Снимка: netinfo

Решавате да се подложите на диета, но искате резултатът да си проличи едва ли не на минутата, в която започнете да изпълнявате нискокалоричния режим. Наистина ефектът от така наречените ''бързи диети'' започва да вталява силуета ви за по-кратък период, но за самия организъм този процес е доста стресов. Повечето диети от такъв тип не горят мазнините, а водят само и единствено до загубата на вода в тялото.

Ето и кои са едни от най-съществените поражения, които подобни начини на хранене нанасят върху нас.

* Няма спор, че килограмите намаляват, но за сметка на това човек става много по-уморен и изнервен, тъй като по правило бързите диети предвиждат елиминирането на определени храни от дневното меню, а още по-страшният сценарий е този, в който се консумира само един тип хранителен продукт. Уви, не съществува вълшебна и полезна комбинация от храни, които да ускорят метаболизма до такава степен, че да се получи толкова скорострелно отслабване.

* Йо-йо ефектът също си казва тежката дума, като благодарение на него се наблюдава връщане на свалените килограми за не много дълъг период от време.

* Не на последно място се включва и стресовият фактор, който се поражда от постоянното гладуване, заменено от обилно хранене, което освен че прави лоша шега на обмяната на веществата, натоварва и психиката. Също така след спазването на бързи диети, нивото на лошия холестерол значително се повишава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти