5 йога пози за облекчаване на болката в гърба

Когато гърбът ви боли, последното нещо, което искате да правите, е упражнения. Но има един вид тренировка, която може да направи чудеса: йога за болки в гърба.

Има огромни ползи, когато става въпрос за укрепване на мускулите на гърба и разтягане на възли и напрежение, което причинява болка. Има начини да се практикуват и променят позите, така че дори хората с травми и болки могат да практикуват йога, която поддържа здрав гръбначен стълб.

Болката в гърба е различна за всеки човек. Първото нещо, което трябва да направите, ако болката в гърба ви продължава дълго време или ако ви пречи да изпълнявате ежедневни действия като ходене, носене, работа, е да се консултирате с личния си лекар. Това ще ви гарантира, че лекарят ви ще даде яснота за състоянието ви, преди да започнете рутинна фитнес или йога практика, знаейки какво да избягвате или върху какво да се съсредоточите за оптимална сила и здраве.

Ключът към подобряването на повечето болки в гърба е да заздравите местата, където ви е най-необходимо – обикновено корема, седалищните мускули и бедрата, като същевременно се разтягате и освобождавате напрежението в местата, които причиняват болки – обикновено бедрата, раменете и тазобедрените стави. За щастие, йогата е идеална, за да върши всички тези неща.

Тези пози за йога ще направят чудеса и ще ви помогнат за облекчаване на болката в гърба:

5 йога пози за облекчаване на болката в гърба

А във видеото горе може да видите йога комплекса на Светла Иванова против болки и напрежение в гърба!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти