10 засищащи храни, които ни помагат да отслабнем

допаминови храни
Снимка: Pexels

Имате страшен апетит и не можете да го контролирате? Добрата новина е, че съществуват храни, които имат доказани свойства в потискането на апетита.

Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание не винаги е свързано с глад. Той отговаря за адекватния прием на енергия, за да се поддържат метаболитните нужди на тялото.

Апетитът може да се стимулира и от храна с добър вкус, мирис, вид и други без да сме гладни. Също така под стрес нивата му се увеличават и това лесно довежда до неконтролиран прием на храна.

Чувството на неистов глад е една от най-големите причини повечето хора да се провалят при спазването на хранителен режим. Ограничаването на храната, която приемате, може да се окаже наистина огромно предизвикателство.

Ако се опитвате да спазвате режим, но ви мъчи неукротим апетит, включете в менюто си следващите 10 храни, за да заситите къркорещия си стомах и да си спестите излишните мъчения.

зеле цвекло люта чушка джинджифил тиква червена боровинка чесън круша сладък картоф ябълка
Снимка: Istock

Някои от тези храни са обемни и засищащи, защото са богати на фибри и вода, но въпреки това имат ниско съдържание на калории. Други пък изпращат сигнал до мозъка ви, че сте сити и не се нуждаете от повече храна.

Благодарение на тях ще се чувствате сити, ще хапвате здравословно и ще държите теглото си в предпочитаната от вас норма.

Най-важното за едно здраво тяло наистина е храна и начинът на живот. Не бива да пренебрегваме тяхната сила. Може да бъдете във форма и без изтощителни диети, стига да откриете храните, които ще работят за вас и вашето тяло.

Днес ви представяме онези 10, които ни държат сити, намаляват чувството за глад и са много полезни.

Вижте тези чудодейни храни в галерията >>>

10 засищащи храни, които ни помагат да отслабнем

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти