Знаят ли децата ни литературните ни класики?

Знаят ли децата ни литературните ни класики?
Снимка: Thinkstock

Една от най-дискутираните теми от сферата на образованието през последните месеци е темата за възможността някои класички литературни произведения да отпаднат от задължителната училищна програма.

И ако за мнозина подобно решение звучи налудничаво, за други драма няма. По-важният въпрос обаче, на който може би трудно ще си дадем честен отговор, е съвсем друг.

Знаят ли децата ни от литературните ни класики? Вълнуват ли се, когато ги четат? Разбират ли ги?

Много ни се иска отговорите на тези въпроси да бъдат положителни. Хубавото е, че на същото мнение са и нашите приятели от Образователен сайт №1 на България – Уча.се, чийто нов специален проект отдава почит и припомня златните произведения на българската литература.

„Завръщането на Великите“ е поредица от видеа, които представят вечните произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов и др. през разтърсващия прочит на българския актьор Янко Лозанов.

Благодарение на отличните актьорски умения на Янко Лозанов, творби като „Опълченците на шипка“, „На прощаване“, „Две хубави очи“ , „Да се завърнеш…“, „Под игото“, „Хаджи Димитър“ оживяват пред очите на учениците и потребителите на Уча.се по един нов, изненадващ и много вълнуващ начин.

С проекта „Завръщането на Великите“ от Уча.се вярват, че ще успеят да представят по вдъхновяващ начин богатството на българската литература, независимо кои от вечните български произведения останат задължителни за изучаване в училищната програма. 

Прочетете още:

Как децата ни да учат успешно?

Защо на децата масово не им се ходи на училище?

Кои деца са по-добри ученици

За яхтата на двойкаджията

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти