Да накараме децата си да се държат прилично в киносалона

Живот като на кино
Снимка: netinfo

Малко неща са по-непредсказуеми от детското поведение. Ако пък реакциите на вашия мъник са в рамките на невъзпитания тон и то на обществено място, проблемът ще се стовари с двойна сила върху вас. Един път заради това, че ще изнервите себе си, а втората вълна от бурно недоволство най-вероятно ще ви "залее" с коментари на околните.

Затова е редно да подготвите почвата още от вкъщи, ако сте решили да заведете вашето дете на кино за първи път.

* Споделете с малчугана ви, че по време на филма светлините в залата ще изгаснат, което означава, че той не бива да става от мястото си. Така че, като за начало, е по-удачно да подберете кратък филм, за да не напрягате хлапето излишно.

* Ясно е, че детските филми (и не само те, разбира се) предизвикват различни реакции у публиката като смях, възмущение и т.н., които най-често са съпроводени с различни възклицателни звуци. Редно е обаче да обясните, че в киносалона е възпитано да прошепнем думите, които искаме да изречем. Затова практикувайте този тих начин на говорене вкъщи, за да знае дребосъкът ви каква интонация да използва, ако се наложи да ви каже нещо по време на филма.

* Пуканките и филмите вървят ръка за ръка откакто свят светува, но все пак уточнете какво ще купите на детето ви преди началото на прожекцията. Ако го разглезите с различни видове лакомства още от първата прожекция, най-вероятно този сценарий ще се повтори и при следващите ходения на кино. За да избегнете сцените на тръшкане, въведете ограничителни правила относно броя на вкусотийките още в началото.

* При положение, че детето е изнервено и уплашено от тъмната зала ще е по-добре за вас и околните, ако напуснете киносалона.

* Има по-стеснителни мъници, за които повечето хора на едно място могат допълнително да ги смутят. Ако и вашият случай е такъв, подберете заглавие, вървящо от няколко седмици на големия екран, за да избегнете суматохата в киното.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти