"Зайченцето бяло" за пръв път разказано в изцяло авторскo 3D анимирано видео!

Една от най-любимите български детски песнички вече ще радва и децата на нашето време с изцяло авторска 3D анимация в проекта “Маргаритка”! Нов живот за едноименното произведение “Зайченцето Бяло” в прекрасна анимация!

За пръв път децата на България ще имат възможност да се  радват на съвременно видео, чието качество по нищо не отстъпва на международното видео съдържание за деца!

Песента е изпълнена от Виктория Терзийска (Вики от Мастило), заедно с Вокална Група “Шоколадче” от град Лом, а аранжимента е на Красимир Тодоров.

“Зайченцето Бяло” е първата песничка от компакт диск “Маргаритка”, която се радва на прекрасна 3D анимация, създадена с много желание, любов и труд. Анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките.

В създаването на видеото за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България.

Работата по видеото е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Видеото можете да гледате тук.

Емблематичната песничка “Зайченцето Бяло” за пръв път се чува в ефира на Българско Национално Радио през 1945 година. По това време любимата българска поетеса Леда Милева – автор на текста на “Зайченцето Бяло” – оглавява отделът за Детски Предавания на Националното Радио. В желанието си да създава интересно съдържание за децата, тя решава че в ефира трябва да звучи много детска музика! Тогава събира екип от млади композитори, сред които е и Петър Ступел, по това време още студент. По стихотворението на Леда Милева “Зайченцето Бяло”, композиторът Петър Ступел измисля буквално на един дъх музиката и така се ражда най-известната българска детска песничка!

Снимка: netinfo

От тогава до сега са минали 73 години, а “Зайченцето Бяло” се превръща в химн на децата на България! Днес създателите на “Маргаритка” правят така, че съвременните деца да познават наследството, което великите поети и композитори са ни оставили.

Кои сме ние и защо го правим?

“Маргаритка” стартира с компакт диск, в който можем да чуем единадесет от най-известните български детски песнички в съвременен аранжимент и изпяти от едни от най-известните гласове на нашето време.

За по-малко от месец успяхме да продадем 4500 компакт диска, имаме 2500 последователи във FB и стотици усмихнати съобщения и коментари от наши фенове!

Снимка: netinfo

Приходите от продажбата на всеки диск “Маргаритка” ще бъдат инвестирани в построяването на детски площадки за весели игри с музикална насоченост. Първата площадка ще е в София в парк Гео Милев.

Аранжиментите са на Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а изпълненията на Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков. Всички те, заедно с вокална група Шоколадче от гр.Лом на добра воля и с огромно желание се присъединяват към каузата на “Маргаритка”. Белослава и Графа подкрепят кампанията на проекта, защото вярват в него и споделят мисията му.

Компакт диск “Маргаритка” е в търговската мрежа и можете да го намерите на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници Ciela и онлайн на сайта на проекта тук.

Снимка: netinfo

Той е прекрасен подарък за всички деца и техните родители и е най-добрата им компания по време на път. Във всеки диск има и караоке версии на всички 11 песнички, прекрасна забавна книжка с текстовете на песничките и с интересни истории за нашите герои, както и стикери с лицата на Маргаритка, Биби и Мими.

Ето кои са песничките, които за пръв път ще чуете със съвременно звучене: “Зайченцето Бяло”, “Над смълчаните полета”, “Зеленчуци, който не яде”, “Мама ми купи днес”, “Дъга”, “У дома часовник трака”, “Мила моя мамо”, “Чело коте книжки”, “Доволен”, “Балонче хвърковато” и “Родина”.

Маргаритка, Биби и Мими са новите детски герои на България! Вече и във видео!

“Маргаритка” e създаден от Виктория Терзийска (Вики от Мастило) и Яна Липованска, с любов към децата, музиката, изкуството и чистите детски усмивки. Не е поредният проект, а сбъдната мечта, която да радва децата с музика и видео и да помага на родителите.

Снимка: netinfo

Мащабът на проекта е много голям, излизането на компакт дискa постави само началото.

През януари месец героите на проетка - Маргаритка, Биби и Мими оживяват пред очите ни с видео представяния в онлайн платформите за видео споделяне. “Зайченцето Бяло” е първото произведение, което има изцяло авторско 3D видео. Всички единадесет детски песнички, които участват в компакт диска, ще имат видеа.

3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб. Целта е да се постигнат милиони гледания и на българско съдържание.

Производството на видео съдържание няма да приключи само с визуализирането на единадесетте песнички. Предстоят и много други видеа с лицата на Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и т.н., както и видеa които да са свързани с елементарни всекиднeвни ситуации като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане” и т.н.

Снимка: netinfo

Под шапката на “Маргаритка” предстoят и много офлайн събития. Първото голямо събитие ще е детски Караоке конкурс, чиито победител ще участва в големият концерт на “Маргаритка”. Той ще е на откриването на първата детската площадка, построена от приходите от продажбата на компакт диска.

“Маргаритка” е проект който да забавлява, а неговите герои Маргаритка, Биби и Мими са новите български детски герои, които най-малките сред нас обичат и които ще са част от тяхното детство завинаги.

Компакт диск “Маргаритка” можете да намерите на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници Сиела, както и онлайн на сайта на проекта.

Снимка: netinfo

Новини около проекта, всякаква информация и видео търсете тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти