Забранените детски имена

Забранените детски имена
Снимка: Thinkstock

В Португалия името Том не е позволено да се изписва в актовете за раждане. Томас е напълно уместно, но не и Том.

В Саудитска Арабия пък по-рано тази година бе представен списък с имена, които са забранени. Сред тях има западни имена, като женското Илейн, Линда Алис или Алиса, и имена, свързани с кралското семейство, като Принс например.

В мексиканския щат Сонора децата не могат да бъдат кръщавани Фейсбук, Терминатор или Джеймс Бонд, пише в. "Мирър".

Също като в Саудитска Арабия, и тук бе представен списък с неподходящи имена за деца. Според властите тези имена са пренебрежителни, носят негативен смисъл, предизвикват дискриминация или нямат никакъв смисъл. В Сонора детето не може да се казва още Робокоп, Трафик, Лейди Ди, макар че Даяна е позволено.

Най-голямо впечатление прави името Circumcision, което в превод на български език означава "обрязване". Въпросът с това име на първо място е защо родителите биха искали да кръстят детето си така?

В Китай властите не позволиха на двама родители да кръстят детето си Ван @. Символът "@" на китайски се произнася "ай-та", което е близко до дума със значение "обичай го".

Съдът в Нова Зеландия настани едно 9-годишно момиче в приемно семейство, докато не му бъде променено името. Момиченцето се казва Талула. Една двойка поискала да кръсти детето си Плод на секса, но им било отказано. Защо ли?

Родители от Швеция пък поискали детето им да се казва Металика, по името на известната рок банда, но властите не позволили.

Друга двойка пък поиска името на наследника им да се пише Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, а да се чете просто Албин.

Решението им е в знак на протест срещу строгите закони за имената в Швеция. 

А вие на какво мнение сте – трябва ли да има ограничения в имената на децата и да не се позволяват своеволия от страна на родителите или не бива да се нарушава правото им на личен избор?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти