Забавления и спорт

Забавления и спорт
Снимка: Thinkstock

За много деца и техните родители преходът към зимата може да бъде доста труден. Студено време и валежите, които са нормални за зимните месеци в България, правят играта на открито по-трудна. Въпреки тези недостатъци, зимата не бива да означава, че деца и родителите трябва да станат затворници в домовете си. Зимният сезон е идеалната възможност за много забавни игри и спортни дейности за децата.

Да си направим снежен човек
Правенето на снежен човек е любимо занимание през зимата на децата по целия свят и насърчава физическата активност и креативност. Освен стандартните три топки сняг, които са предпочитан дизайн, можете да насърчите децата да използват своята креативност и да създават скулптури, плод на тяхното въображение. За да украсите направените фигури можете да използвате клонки, шишарки, орехи, различни цветове прежди, както и плодове и зеленчуци. След това направете снимки на вашия снежен човек или скулптура, за да запазите скъп семеен спомен от този снежен ден.

Снежен ангел
Когато натрупа пухкав бял сняг, вие и децата можете да излезете в снега и направите красив ангел. За да направите красив снежен ангел имате нужда от свеж неутъпкан, сняг, който е достатъчно дълбок, така че да не се вижда земята отдолу, когато той е готов.

Бавно лягате неподвижно върху снега и след това разпервате ръцете си настрани. Нужно е да направите това само няколко пъти. Внимателно се изправете, за да не нарушите очертанията, които сте направили. Ангелчето вече е готово и можете да пристъпите към украсата. Можете да използвате борови клонки, за да запълните крилата на ангела или да му направите коронка. Ако имате желание, можете да го изрисувате с боички от оцветители за храна, които да разтворите във вода.

Остава само вие, както и случайните минувачи да се наслаждавате на прекрасния снежен ангел, който сте създали.

Спорт и забавление на ледената пързалка
Много градове и зимните курорти в България предлагат закрити ледени пързалки или открити пързалки за кънки, които са отворени през зимните месеци. Ледени пързалки обикновено предлагат кънки под наем, което го прави удобен вариант, в случай че спонтанно решите да се попързаляте с децата.

Ледената пързалка осигурява добра аеробна тренировка, както и подобряване на координацията, стойката и гъвкавостта. Ако децата не се заинтересуват от фигурното пързаляне, може да предпочетат пързаляне със скорост. За деца с добри умения с кънки, хокей на лед или шортрек са други опции. Ако детето изяви желание за по-сериозно занимание с някои от тези спортове имате възможност да го запишете в някоя от школите, които предлагат обучение, съобразено с възрастта на детето.

Ски и сноуборд
Снежните спортове са един от добрите варианти пред родителите по време на избора на къде да насочат децата си. Началната възраст за тези спортове е между 3 и 5 години, но когато има желание , никога не е късно да се започне. Много е важно обучението да се прави в обособена група и от експерт в работата с деца. Днес има много възможности в тази област. Ски и сноуборд училища, които работят с всички възрастови групи и дори детски ски градини има във всички наши зимни курорти.

Още една възможност детето да се научи да кара ски и да се докосне до красотата и удоволствието от тези спортове са предлаганите ски лагери. За децата се осигурява пълен пансион,  пълно ски оборудване и лицензиран ски учител. Ползите са много - самостоятелност, отборният дух, любов към планината. Има и нещо още по-важно -децата, които спортуват в планината, са по-силни и здрави.

Разходка в парка или планината, пързаляне с шейна, бой със снежни топки... още много са възможностите за забавление на децата и родителите през зимата. Важно е желанието, доброто настроение и фотоапарата, за да запечатате тези емоции в снимка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти