Топла грижа за косата в студеното време

Топла грижа за косата в студеното време
Снимка: Орифлейм

Искаме или не, зимата е тук с целия си студен блясък и вледеняваща красота.

Тъй като не можем да я прекараме в топлите страни, ще трябва да се съобразяваме с местните условия и да се опитаме да стигнем до април месец в що-годе прилично състояние.

Един от големите потърпевши от студеното време е косата, която хвърчи във всички посоки, изсъхва, става чуплива, загубва блясъка и изобщо - унива, задушавана от шапката, сешоара и липсата на витамини.

На всичко това може да се противодейства с правилния арсенал от козметика, грижа и хранене, които трябва да бъдат строени както следва.

На първо място - вода и витамини

Добрият външен вид на косата ще дойде най-вече от балансираното хранене. Витамини, омега-3 мастни киселини (разбирайте риба и ядки, ядки и риба) и белтъчини - това е тайната на блестящата коса.

Към храната добавяме течностите, защото без тях не става. Това, че не е горещо, изобщо не означава, че не е нужно да изпивате задължителните 8 чаши вода на ден.

На второ място - правилно третиране

Колкото по-малко тормозите косата със сешоар и преса, толкова по-добре. Горещият въздух буквално изгаря всеки косъм и за кратко време косата губи добрия си външен вид.

Разбира се, не ви караме да излизате с мокра коса на -10 градуса, но първо подсушете с кърпа, а чак после със сешоара. Пресата оставете за специални случаи, и без това шапката ще развали голяма част от ефекта на прическата.

На трето място - правилна козметика

През студените месеци косата има нужда от много повече подхранваща грижа. Оглеждайте се за маски за коса с мед, мляко и масло от шея - все съставки, които ще върнат живота на косата ви.

Към това можете да прибавите и ежеседмична маска на косата с масло от кокос или пшеница. Има готови козметични продукти, които съдържат и двете, като горещото олио за суха и изтощена коса на Орифлейм.
То се затопля в гореща вода за около минута, после се нанася върху косата и се втрива с леки масажни движения. После се отмива с топла вода.

На последно място - тежката артилерия

Ако въпреки грижите, косата ви продължава да е вяла, без блясък и с цъфнали краища, може би пък е време за нова, по-къса прическа. Така и така идва нова година, защо да не ви погледне от огледалото и едно ново "аз".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти