За кого технологиите са тема табу

Как да компресирам файл
Снимка: Thinkstock

Около 2/3 от родителите все още изпитват трудности при работа с лаптоп, принтер или смартфон, показват скорошни данни на британско проучване.

Близо 50% от майките и бащите признали, че постоянно питат своите деца как се сваля музика или как се правят настройките на принтера или скайп, например.

Данните разкриват, че 56% от родителите постоянно следят активностите на синовете и дъщерите си в интернет, като мнозинството от децата прекарват минимум три часа дневно във виртуалната мрежа.

* В България достъп до интернет имат около 50% от домакинствата. Персонален компютър у нас притежават близо 86 на сто от хората, а с преносим компютър са снабдени 27,8 на сто от българите. Най-активни в ползването на интернет са младите хора от 16 до 24 години. При хората в напреднала възраст между 65 и 74 години едва 6,2 на сто могат да боравят с компютър. Най-постоянни в сърфирането във виртуалната мрежа у нас са учащите - близо 94 на сто. Българите ползват интернет най-често за следните услуги: търсене и намиране на информация - 48,8 на сто, изпращане на електронни писма с прикачени документи - 36,7%.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти