За какво най-много се тревожат родителите

Няма място за паника
Снимка: Thinkstock

Учени от педиатричната болница в Портланд са установили, че майките и бащите най-много се страхуват за здравето на своите деца, а на следващите позиции се нареждат образованието и социалното развитие на техните наследници.

В анкетата са участвали 2300 родители, като 68% от тях са най-обезпокоени дали детето им ще израсне здраво, а други 16% се тревожат как техните синове и дъщери ще се справят с учебния процес в училище.

Все повече родители живеят в постоянно напрежение, защото се притесняват за здравето на децата си, като при редица от запитаните се оказва, че този стрес се отразява на съня, работата и отношенията с партньора им.

Резултатите показват, че най-голяма изнервеност се поражда от чакането на диагнозата, която лекарят трябва да постави на малчугана, а над 50% от запитаните майки и бащи са изумени колко бързо техните деца се възстановяват от различните заболявания и инфекции.

За съжаление много от родителите се оплакват, че педиатрите подценяват състоянието на мъниците им, а впоследствие здравословните показатели се влошават и болестта се овладява по-трудно.

Данните за САЩ също така показват, че все повече подрастващи страдат от кожни екземи и хранителни алергии.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти