За една по-различна българска народна приказка

За една по-различна българска народна приказка
Снимка: Sophia Valkova Studio

Гласът на Бен Тен и Дъсти от „Самолетите“ става глас и на музикално-образователния спектакъл "Приказки с оркестър".

Заедно с Милица Гладнишка, разказвач на приказката „Тримата братя и златната ябълка“, която ще бъде представена за първи път на сцената в зала „България“ на 26 октомври, е обичаният от всички деца актьор Иван Велчев.

Озвучавал редица анимационни герои, сред които Въртоглав (Как да си дресираш дракон), Бъгс Бъни в "Шантави Рисунки", странния създател на машина за храна Флинт Локууд (Облачно с кюфтета), Велчев е познат още и от представлението "Питър Пан", изпълнявайки ролята на едноименния главен герой в постановката на Столичен куклен театър.

За предизвикателството да участва в проекта „Приказки с оркестър“, актьорът споделя:

Изключително щастлив съм да участвам в тази инициатива и да си партнирам с актриса като Милица на сцената. И двамата влагаме много желание и емоции в това приключение.

Идеята на спектакъла е да представи по един по-различен и интересен начин българските народни приказки, като въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове.“ Според Иван Велчев съвременните деца имат да откриват още много светове, освен тези от компютърните игри.

За него нашият фолклор, нашите приказки и култура са невероятно богати: „Винаги има какво да вземеш и научиш от тях! А големият оркестър определено ще допринесе нещата да станат вълшебни…“ – допълва актьора.

Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11-годишна възраст и е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и цели да развива индивидуалното възприятие на децата и да ги запознае с различните изкуства.

Двамата разказвачи заедно, с оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент и художници, рисуващи картини от приказката в реално време, ще провокират въображението на децата.

„Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България", където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro ТУК и в мрежата на eventim ТУК.

Повече информация за спектакъла можете да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти