Създадено за Theresien Oil

Възстановяване след раждане – съветите на лекарите, в които трябва да се вслушаме

новородено бебе
Снимка: iStock

За бременността и раждането се говори много и навсякъде. Всяка edna oт нас, на която й предстои това изумително приключение, се подготвя максимално с информация и практики, които да улеснят излизането на новото човече на бял свят.

Това, което всички пропускаме сред вълненията от предстоящото събитие е важният период непосредствено след раждането.

Той, без значение дали сте родили секцио или по естествен път, може да бъде съпроводен с много дискомфорт – нещо, което не се съчетава добре с безмерната радост от идването на новия живот.

Когато говорим за раждане по оперативен път, чрез секцио, знаем, че ще имаме разрези и шевове, за които после трябва да се грижим докато зарастват.

новородено бебе
Снимка: iStock

Колкото по-стриктно изпълняваме инструкциите на лекарите за редовно хидратиране на кожата, мазане с мехлеми с природни съставки, толкова по-бързо ще зарасне шевът. Правилните грижи намаляват не само размера на белега, но и по-важно – намаляват болката при самото зарастване.

Когато сме решили да раждаме естествено, не сме застраховани срещу различни по-леки или по-сериозни травми на меките тъкани. Те също имат нужда от специални грижи в седмиците след излизането от родилното.

Какво е най-важно да се знае за заздравяването на кожата на тези много нежни места?

новородено бебе
Снимка: iStock

На първо място хигиената е от изключително значение. Избирайте свободни, меки, памучни дрехи и бельо, които да не притискат шевовете.

Следвайте стриктно инструкциите на лекарите за постоперативния период, за да улесните заздравяването.

На всяка цена използвайте хидратиращи мехлеми, с които да поддържате кожата мека. С естествените съставки ще подсилите заздравителните сили на тялото и ще помогнете на кожата бързо да зарасне. Подходящ за такива случаи и за такива нежни места е Theresienoil Med с натурални мазнини и чисти билкови екстракти, произвеждан по стара рецепта вече 700 години в Тирол, Австрия. Той е подходящ за нанасяне по всички части на тялото и спомага за предотвратяване появата на белези – така той е верен помощник за възстановяване след раждането.

theresien oil
Снимка: Theresien Oil/Vedra

Колкото до важния въпрос – естествено раждане или с цезарово сечение и при кой вид раждане възстановяването е по-бързо, отговорът е един.

По-добро от естественото раждане няма, но ако се случи така, че се налага цезарово сечение или оперативна намеса по време на естественото раждане, за бързо възстановяване след това е изключително важно използването на подкрепящи продукти, които да помогнат за бързото регенериране на кожата, какъвто е Терезиенойл Мед.

Още ценни съвети за възстановяване след раждането можете да видите в интервюто на д-р Вецев.

Д-р Иван Вецев завършва средно си образование в ПМГ “Добри Чинтулов” град Сливен, след което през 2004 г. записва медицина в Медицински университет – София. Още като студент д-р Вецев започва активно да изгражда своя професионален опит в сферата на здравеопазването. До дипломирането си като лекар в края на 2010 г. д-р Вецев е участвал в разписването и реализацията на редица здравни кампании и проекти, насочени към социално значими заболявания и проблеми в здравеопазването, като освен че е заемал различни позиции в неправителствени организации, е работил и за фармацевтични компании.

През 2012 г. започва специализация по акушерство и гинекология и концентрира усилията си в изграждането си като професионалист, на когото пациентите могат да доверят здравето си и здравето на своите бъдещи деца. След придобиване на специалност през 2016 г., до настоящия момент съвместява активна практика като акушер-гинеколог и експерт „Достъп до лечение“ (Access officer) в най-голямото пациентско обединение в България – Национална пациентска организация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол