Внимавайте с кофеина, когато кърмите

Внимавайте с кофеина, когато кърмите
Снимка: Getty/Guliver

Всяка майка знае, че когато кърми трябва да е особено внимателна какво яде и пие. Нови проучвания доказват, че ако майката приема напитки, богати на кофеин, кърмачето може да стане неспокойно, раздразнително и да не иска да спи.

Доктор Рут Лаурънс редактор на медицински журнал за кърмене, обяснява, че организмът на бебетата не може лесно да изхвърли токсините, особено в първите две седмици от живота им.

Това повдига въпроса колко точно е вредното количество кофеин, което жените не бива да приемат. Отговорът е 300мг, което се равнява приблизително на три чаши кафе.

Въпреки това д-р Лаурънс споделя, че много от съветите за кърменето се базират на становища и не се знае колко е точно безопасното количество кофеин, което кърмещата може да приема на ден.

Лаурънс разкрива още, че са разбрали за вредното действие на кофеина, когато са го използвали, за да стимулират дишането на бебета в първите 28 дни от живота им.

"Открихме, че предозираме с кофеина много бързо. Сега им даваме само по една малка доза дневно, тъй като метаболизмът им още е слаб."

Прекаленото приемане на кофеин от страна на новородените може да доведе до различни проблеми, които учените все още изследват.

Лекарите съветват, ако майката забележи, че детето й е особено неспокойно и не може да спи добре, да се замисли колко кофеин приема дневно и дали това не е в основата на проблема.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти