В кухнята на уверената и грижовна майка

В кухнята на уверената и грижовна майка
Снимка: netinfo

Осигуряването на необходимата дневна доза здравословна храна за малките може да бъде трудна работа. Или пък не?! Вижте най-добрите трикове, които всеки родител трябва да знае.

Сложете край на ежедневната борба и неуспешните опити да дадете на децата необходимото дневно количество здравословни продукти. Без повече „Не ми харесва това“, „Няма да ям!“, бурни избухвания, изхвърляне на зеленчуците и плодовете или даването им на кучето под масата. Слагаме край на всичко това с най-добрите съвети и идеи:

🌼 Бъдете пример за подражание - децата са добри имитатори, ако вие се храните здравословно, хапвате плодове и зеленчуци, и те ще го правят.

🌼 Започнете с малки стъпки - поетапно въвеждайте полезната храна в дневното меню на детето.

🌼 Превърнете храненето в забавление – разноцветните и интересни форми от плодове и зеленчуци ще привлекат вниманието на всяко дете. А защо не опитате да направите човече с различни по вид плодове и зеленчуци?

🌼 Пазарувайте свежи сезонни продукти, така децата ще усетят истинския вкус на храната. Все пак разнообразието е необходимата подправка на живота.

🌼 Здравословни бързи храни? Да, точно така! Любимият на всички деца бургер и картофен чипс (домашен!) могат да бъдат и полезни, когато са приготвени с пресни зеленчуци от грижовна майка.

🌼 Заменете следобедните солети или снакс с вкусен бананов или ябълков чипс, морковени солети, пуканки от карфиол.

🌼 Децата обичат плодови сокове, защото са сладки и лесни за пиене. Включите в дневното им меню по 1 чаша прясно изцеден плодов сок, а следобедната закуска заменете с вкусно смути (плодово, зеленчуково или микс) с красива декорация.

🌼 Позволявайте на децата да участват в избора на седмичното меню – те обичат да изразяват своето мнение и предпочитания.

Какво включва дневното меню на вашето дете?

Ето и едно здравословно предизвикателство към всички силни, уверени и грижовни майки: Изпратете рецепти на любимите вкусотии на своите деца (пюренца, смутита, сокчета и др.) до Бон Апети. Големи изненади очакват най-активните майки на 31.10 и 01.11 в Сердика Център от 12:00 часа, когато ще се проведе специален здравословен уикенд за малки и големи.

Елате да споделим заедно радостта от грижата за най-малките, а нашите специални гости ще ви представят най-добрите съвети и идеи за здравословния начин на живот на децата и изграждането на добри хранителни навици, както и да потвърдят максимата, че „здравето отвътре, личи отвън“. Очаквайте повече информация съвсем скоро, а дотогава – очакваме вашите вкусни предложения!

Три от най-активните майки ще имат възможността лично да приготвят здравословни вкусотии за деца и родители на ексклузивното Healthy шоу в Сердика Център на 01.11.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти