С подкрепата на Назик

Ужас, детето го приеха в детска!

хрема деца
Снимка: iStock

Ужас ли? По-скоро е нещо страхотно! Но вие нямате възможност да се зарадвате. Тъкмо сте се преборили със системата за приемане в детска градина, а посещението на сайта им ви е станало по-често, отколкото отварянето на личния ви мейл адрес. Гледали сте много по-трепетно, отколкото преди време, когато гледахте резултатите от кандидат-студентските си изпити. Без майтап – в днешно време да приемат детето ти на детска градина е далеч по-трудно, отколкото да влезе в университет. След като полеете обилно събитието с приятелките си, чиито деца вече са на детска градина, у вас тихо, но настойчиво, ще започне да се заражда паника – ами сега?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат малко по-леко да се справите с това.

1. Дишайте през носа и издишайте през устата. Да, сериозно – опитайте да се успокоите и да не се стресирате. Когато детето надуши страх, започва автоматично да се настройва на вълните на паниката на родителското тяло, като по този начин плачът и тръшкането от негова страна ще се увеличат в геометрична прогресия.

хрема деца
Снимка: iStock

2. Говорете с него. Обяснявайте му, че детската градина ще е супер забавна, ще намери много нови приятелчета, с които да си играе. Погрижете се да е щастливо, когато го оставяте сутрин, както и когато го взимате вечер – да знае, че и вкъщи и в градината е еднакво забавно. Измислете някакви много мънички награди, за да го стимулирате, но гледайте да не бъдат материални, за да не свързва взимането си с подарък, а с вас като личност. Например – обещайте му, че ще го заведете някъде, че ще може да гледа детски 30 минути повече и т.н. Винаги спазвайте обещанието си и не използвайте заплахи.

3. Опознайте учителките и директора на градината. Важно е да ги познавате и да се опитате да изградите добри взаимоотношения с тях, за да може да разчитате на това, че ще ви споделят какво се е случило през деня, така че да бъдете максимално информирани за състояние и държанието на детето. Все пак, до вчера вие сте се грижили за него, важно е да имате абсолютно доверие на тези, в чиито ръце го оставяте.

4. Стимулирайте имунната му система. Настинките и вирусите си остават един от най-сериозните проблеми в детските градини. За да не се случва така, че детето една седмица да ходи на детска градина и две седмици да е вкъщи, и вие да се чудите как да си пускате отпуск от работа или как ще ви гледат колегите, когато го взимате с вас, давайте му витамини, имуностимуланти и повече чайове с джинджифил и мед. Особено подходящи са и плодовете, съдържащи максимално количество Витамин C – нар (особено при есенно-зимния сезон), киви и френско грозде.

хрема деца
Снимка: iStock

5. Ако все пак се стигне до симптоми на настинка/вирус, не го пускайте на градина! Така всички дечица ще се „тръшнат“, а останалите майки и учителките ще ви гледат много лошо или ще се опитат да ви го връчат още при първото наличие на секрети от носа. При такива случаи, ви препоръчваме Назик кидс. Това е чуден спрей за нос съдържащ ксилометазолин, който има съдосвиващо действие и така предизвиква отбъбване на лигавицата в носа.

Декспантенолът, който се съдържа в спрея, е производно на пантотеновата киселина - витамин, който способства за зарастване на наранената лигавица и по този начин я предпазва. Назик кидс ще ви бъде верен съюзник, както при хрема, така и за подпомагане зарастването на лезиите по назалната лигавица и съседните кожни участъци. Спреят облекчава вазомоторния ринит (запушения нос) и се прилага за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургична операция.

С този снаряд от „оръжия“, ви пожелаваме страхотни моменти и на вас, и на детето ви в този нелек, изпълнен с предизвикателства период, наречен „детска градина“. Знаем, че е стресиращо, но определено ще имате вечери, в които заедно ще се смеете на това как е минал денят и какво е научило то от другите дечица.

Лекарствени продукти без лекарско предписание. Съдържат декспантенол и ксилометазолин хидрохлорид. Преди употреба прочетете листовката. Назик - за възрастни и деца над 6-годишна възраст. Назик кидс – за деца над 2-годишна възраст. А0085/11.04.2019

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти