Урокът на Чарлийз Терон, който всички момичета трябва да научат

Чарлийз Терон
Снимка: Getty

Актрисата Чарлийз Терон знае как да възпита дъщерерите си зрели и независими, пише Ohnamama.bg. В подкаста “In Charge” на Даян фон Фюрстенберг носителката на „Оскар“ споделя за разговор, който е провела с 5-годишната Оугъст, когато е била посъветвана от детето си: „Имаш нужда от гадже“.

За този случай Чарлийз споделя: „Казах: „Всъщност, нямам. В момента се чувствам много добре“, а тя продължи: „Но, знаеш ли какво, мамо?... Имаш нужда от гадже, имаш нужда от връзка.“ По-нататък Терон си спомня, че е отвърнала: „Аз съм обвързана. В момента съм във връзка със себе си.“

Въпреки че Оугъст е още малка, идеята, че жените не се нуждаят задължително от връзка, е нещо, което актрисата смята за важно да бъде възпитано. Тя разказва още, че момичето я погледнало „сякаш никога не си е помисляла, че това е дори възможност“, а тогава Терон обяснила още: „Това е наистина важно нещо, което вие трябва да знаете“.

Чарлийз, която е майка и на 8-годишната Джаксън, мотивира отговора си по следния начин:

„Ние отглеждаме поколение млади момичета, които осъзнават, че няма абсолютно нищо срамно да бъдеш във връзка със себе си – а да не попадате в онова, което обществото прогнозира за нас като социално приемливо: Ако не си в връзка, някак си ти си провал“.

Актрисата споделя още: „Всичко това са конструкции, които трябва да променим. Спомням си, че преди два дни просто погледнах в огледалото за обратно виждане и видях лицето на моето малко 5-годишно дете; умът му беше поразен. Но знам, че това беше денят, в който тя осъзна, че има друга възможност.

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg във Facebook и Instagram!  

ох на мама
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти