Създадено за Lidl

Трикове за по-лесна подготовка за 15 септември

а
Снимка: iStock/Getty Images

Едва ли има по-трогателен и вълнуващ ден от 15 септември, както за децата, така и за родителите. Може би за децата е повече вълнуващ, а за нас – повече стресиращ и трогателен, но е факт, че този ден е специален за цялото семейство, особено когато на детето му предстои за първи път да прекрачи училищния праг. Този случай изисква истински сериозна подготовка, но първият учебен ден е изпитание дори и за родителите на по-големите деца.

Всеки от нас леко изтръпва при мисълта за маратона, в който трябва да участва, набавяйки необходимите ученически пособия, дрехи, кутии за храна и какво ли още не. Понякога дори не можем да предположим обема от покупки, който ни очаква, и именно заради това на 15 септември му е излязло име на стресиращ ден.

Можем обаче да го превърнем точно в обратното – в забавен, лек и любим ден, който приемаме повече като празник, отколкото като някакво мъчение. Ето няколко предложения, с които можете да превърнете подготовката за този специален ден в приятно изживяване. 

а
Снимка: iStock/Getty Images

Позитивно мислене

Звучи като клише и вероятно е, но точно за 15 септември е добре да мислим колкото се може по-положително. Ако се навивате предварително колко ще ви е тежко и трудно, със сигурност ще бъде точно такова. Освен това така предавате негативната енергия и на детето си и вместо да слуша колко ще му е интересно и полезно в училище, то чува колко ви е неприятно и затормозяващо. Затова, ако се оплаквате, правете го насаме (и наум) или пък в обкръжението на приятелки, които ще ви разберат, а след това го карайте по-леко и приятно.

Списък с покупки

Правенето на списък е изключително полезен метод за ограничаване на излишни харчове и купуване на ненужни неща. Затова в началото на септември си отделете малко време, седнете на тихо и спокойно място, помислете си какво е ползвало детето миналата година в училище, какво му е било ненужно и кое му е трябвало, пък не го е имало и е трябвало да го купувате впоследствие, и започнете да пишете своя списък за 15-ти септември. Така ще имате възможност и да си направите бюджет за покупките, да потърсите най-подходящите пособия и въобще да пазарувате спокойно и обмислено, а не в паника и надпревара с десетки други родители и накрая да се окаже, че баш онази розова раница с еднорози се е свършила!

Посещение в Lidl

От дрехи за новия учебен сезон до кутии за дезинфекция с UV светлина – Lidl и тази година превръщат пазаруването за първия учебен ден в удобно, лесно и изчерпателно с едно посещение до магазина занимание. От 2-ри септември веригата отново предлага всичко необходимо накуп, така че всеки от нас да може да снабди детето с нова раница, блокчета за рисуване, чанта за храна, тетрадка, органайзер за бюро и дори самото бюро. Посещението там не отменя предните два съвета, а по-скоро е приятно допълнение към тях. Започнете да мислите отсега положително за 15 септември, съставете си план и списък за желаните покупки и след това просто отскочете до най-близкия Lidl и го изпълнете. Толкова е лесно!

а
Снимка: iStock/Getty Images

Изненада за детето

Все пак 15 септември си е малък празник и за да въвлечете детето в него и да му създадете по-интересна представа за този ден, може да му направите малка изненада. Купете всички пособия и дрехи, необходими за училище, и после ги скрийте на различни места у дома. Може дори да му направите опростена карта с упътване за всяка скрита изненада, от което детето ви със сигурност ще е във възторг, а покрай него и вие. Разбира се, това важи за по-малките деца, ако имате вкъщи единайсетокласник, едва ли ще откликне на възторга ви.

И накрая – както и да започне 15 септември, той си е 15 септември. Денят, в който детето влиза в училище, среща се с връстници, приятели, учители и най-важното - започва нов етап от живота си. Затова изживейте го заедно и го направете по възможно най-приятния начин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти