Тебеширени магии за парка

Тебеширени магии за парка
Снимка: Thinkstock

Знаете, че сред задължителния багаж по време на разходка са сапунените балони и комплект тебешири. Те винаги могат да ви измъкнат от ситуация, ако на децата им е скучно или се карат за играчка.

А колко интересни игри може да се получат само с няколко разноцветни тебешири.

Рисуване

Големите деца обожават да рисуват на асфалта, но истината, че може да увлечете и най-малките в тази игра. Могат ли да държат тебешира, децата могат и да рисуват. Излизат само криви черти и драсканици? Не, не виждате добре! Това е изкуство, истинско изкуство. Стимулирайте го, снимайте го и му се възхищавайте.

Включете се и вие. Нарисувайте огромен влак и после скачайте от вагон на вагон. Нарисувайте грамаден охлюв и после стъпка по стъпка бавно преминете през спиралата. Нарисувайте дъга и учете за цветовете!

Или разказвайте приказки. За децата ще е магично преживяване да наблюдават как приказката оживява изпод ръцете ви на асфалта.

Геометрична пътека

Направете пътека от геометрични фигури. За да е по-интересно, нека пътеката има поне 7-10 реда с 4-5 геометрични фигури на ред. Целта е при зададена от вас команда, детето да премине от единия до другия край на геометричната пътека само по кръгчетата или квадратчетата, или триъгълниците и т.н. Затова, докато ги рисувате, се старайте това да е постижимо, та дори и да е необходимо на моменти да се направи по-голям разкрач.

Буквен кръг

Нарисувайте един голям кръг. Вътре на случаен принцип напишете много букви. Добре е да се повтарят многократно, особено гласните. Целта е детето да стъпва от буква на буква, за да състави дума. Играта е подходяща за деца, които се учат да четат и пишат.

По пътя, по пътя

Излизате навън с тротинетка, камионче, колело или кукленска количка? Возенето ще стане по-забавно, ако очертаете на малкия шофьор път с тебешира. Достатъчно е да пуснете две успоредни линии с много завои и малчото да се опита да премине от началото до края.

Бягане с препятствия

Нарисувайте поредица от препятствия, които детето да мине с различен ход. Примерно, започнете с начупена линия, върху която да стъпва, после да премине през спирала, която да изведе на мост, на който може да се стъпва през едно квадратче, след това да трябва да се прескача на два крака по кръгчета, изрисувани на определено разстояние и т.н. Измислете си символите и препятствията и играйте.

Очертаване

Предизвикайте децата над 3 години да се опитат да очертаят с тебешира различни неща: листа, камъни, вашата ръка и т.н. Освен че се получават интересни отпечатъци на асфалта, правите стъпка към развитие на фината моторика на ръката. 

На страниците на сайта "Детето играе" , ще намерите още много забавни идеи за децата.

Прочетете още: 

Игри за децата, когато сме вкъщи

Важните уроци за деца, но не училищните

Как да развием езиковите умения на детето

Как да помогна на детето ми да се справи с разочарованието?

Да помогнем на децата да разберат времето

Как да възпитаме децата, за да имат самочувствие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти