Спокойни в лекарския кабинет

Спокойни в лекарския кабинет
Снимка: netinfo

Воденето на малки деца на лекар може да се превърне в истинско изпитание за майките. Често малчуганите никак не са щастливи от факта, че са в лекарския кабинет, а особено сложно е, когато трябва да им бъдат поставени ваксини.

За децата чичо доктор не е Дядо Коледа и са наясно, че щом видят човека в бяла престилка, има защо да се притесняват и да бъдат недоволни.

Особено изнервящо може да бъде чакането пред лекарския кабинет. Ако малчуганите са болни, те ще се чувстват зле и ще недоволстват и плачат. Ако са здрави пък и минават на контролен преглед, няма да ги свърта на едно място и ще се постараят да обърнат чакалнята в детски парти кът.

Как могат майките да предотвратят подобни моменти?

На първо място трябва да се знае, че каквото и да правите, едва ли ще успявате винаги да успокоявате напълно детето. Нормално е то да е притеснено от факта, че чужди ръце ще го пипат и от страха, че може да му бъде причинена болка.

Важно е да знаете, че не бива да му се карате, дори и много да ви е ядосало, защото това може да доведе до обратния ефект и то да се разплаче с глас и да не успеете да го успокоите повече.

Може да пробвате да носите със себе си нови и интересни книжки с картинки за малчуганите. Така ще насочите вниманието им към книгата, ще ги държите ангажирани с нещо и ще ги разсеете от мисълта за предстоящия преглед. Има детски книжки, които разказват точно за посещения при медицинско лице, като целта им е да помогнат на децата да не се страхуват и притесняват от лекарските прегледи.

Друг вариант е да пробвате да взимате любима и нова играчка на детето, когато го водите в лекарския кабинет. Това не е удачен вариант, обаче, за родителите, които се притесняват, че по този начин ще разглезят децата си. Освен това е сигурно, че детето ще свикне да получава по нещо дребно всеки път, когато го водите на лекар.

Добре е да си повтаряте, че децата растат и след време няма да срещате проблеми, когато ги водите на лекар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти