Децата трудно си държат езика зад зъбите

Що за приказки
Снимка: netinfo

Подрастващите мъници са като индиго и в общи линии копират повечето от чутите и видени ситуации, случващи се около тях. За съжаление обаче, това което по-често чуват и виждат никак не е подходящо за тяхната уязвима възраст и поведение. Така че обърнете внимание на приказките, които вашият син или дъщеря изрича, а ако тонът им груб и невъзпитан, не се разсейвайте, а поемете щафетата в свои ръце.

Нищо не чувам
Когато децата вкъщи започнат да се държат и да говорят опърничаво, им отговорете с фразата: "Въобще не чувам какво говориш и приказките ти не ме вълнуват." Убедете се, дали хлапето ви е наясно, че неговият начин на комуникация с вас е неправилен, за да може да се усети и да спре да ви отвръща по този дразнещ начин.

Не те виждам
Малчуганите са особено чувствителни, когато видят, че не им се обръща достатъчно внимание. В този ред на мисли престанете да им говорите, докато не сменят невъзпитания си тон с точния маниер на държание спрямо конкретната ситуация. Само така те ще видят липсата на интерес към тях и в един прекрасен момент ще започнат да използват по-благ език.

Няма шест-пет
Ако след тази мълчалива намеса, детето вкъщи не спира да се държи като голям отворко, то преминете към по-строгите санкции, лишавайки го от телевизия или някоя от любимите му играчки.

Само така
Не пестете суперлативи, когато дребосъкът подобрява поведението си с всеки изминал ден. Дайте му повод да разбере, че вие отчитате неговия прогрес, за да се чувства той оценен.

Не забравяйте, че и вашият личен пример също е от огромно значение за мъника, затова всякакви жаргонни думи и прехвърчащи кресливи нападки в семейната среда никак няма да спомогнат за лесното постигане на качествени резултати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти