Родители, изпратете здрав ученик на 15 септември

На учителя с любов
Снимка: Thinkstock

До броени дни училищният звънец ще събере децата в класните стаи, но нека не оставяме всичко в последния момент, а се погрижим синовете и дъщерите ни да са максимално предпазени от болестотворните фактори.

За съжаление редица проучвания показват, че 84% от подрастващите се разболяват от грип именно заради контакта със своите съученици.

Средно децата докосват 300 повърхности в рамките на 30 минути, така че шансът да си предадат дадена инфекция едни на други е доста сериозен.

Ето и няколко основни (но доста пренебрегвани) препоръки, които могат да намалят до някаква степен тези рискови фактори.

* Опитвайте се да дезинфектирате с мокри кърпички повърхността на раницата, несесерите, моливите и химикалките няколко пъти седмично.

* Слагайте по един пакет с такива кърпички в чантата на вашия ученик и споделете с него колко е важно да ги използва преди хранене или след като е играл в училищния двор.

* Старайте се наследникът ви да спи поне осем часа в денонощието, за да не бъде с отслабен имунитет. Не пропускайте и редовната спортна активност в неговия дневен режим.

* Поне веднъж на ден включвайте в детското меню зеленчуци, плодове или чаша фреш, за да не лишавате младия организъм от витамини и минерали.

* И не на последно място – изграждането на хигиенни навици у подрастващите зависи от вас родители, затова бъдете постоянни в това начинание, давайки добър пример с вашето поведение в редовното миене на ръцете и някои хранителни продукти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти