Развеждам се и не искам излишно да товаря децата си

Разведени с деца
Снимка: netinfo

Драматичните обрати са част от житейския ни път и е добре да смекчаваме (до колкото можем) техния ефект върху самите нас и близките ни, за да задвижим всекидневието си в нормални обороти, час по-скоро. Такъв неприятен епизод от живота е и разводът, а децата като по-уязвими, трябва да бъдат предпазени в по-голяма степен от неговите последствия.

* Хубаво е да споделяте повече неща с детето ви, но бъдете внимателни до колко възрастта му е подходяща, за да поеме всички не толкова приятни причини за раздялата с човека до вас.

* Въпреки трудния период, не забравяйте, че малчуганите вкъщи не бива да усещат липсата на грижи, внимание и обич, защото в тези моменти на емоционално сътресение, по-силната връзка между вас и децата, ще даде допълнителна стабилност и на двете страни.

* Опитвайте се да не падате духом, колкото и да не ви е леко. Защото вашият страх и безсилие автоматично могат да се пренесат и върху детската психика.

* Сега е времето вашето хлапе да осъзнае, че то не е виновно за развода. Разговаряйте с него и му дайте да разбере веднъж завинаги, че причината със сигурност се крие в други фактори.

* Разводът е промяна, която засяга всички членове на семейството, но вие като родител трябва да съумеете да покажете на вашия син или дъщеря, че всяка трудност може да бъде преодоляна и да закали характера ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти